Πάμε Ταξίδι , Guide

Ακυρώνει εκ νέου πτήσεις για Κύπρο η TUI

Ακυρώσεις που αφορούν μέχρι την 21η Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2021

Η αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει νέες ακυρώσεις πτήσεων, φανερώνοντας έτσι την αρνητική τροπή των εξελίξεων αναφορικά με τον τουρισμό. Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφράζουν οι ιθύνοντες του Τουρισμού στην Κύπρο, η πανδημία φαίνεται ότι "έχει άλλη άποψη". Από την αρχή του χρόνου, οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αυξημένες αφίξεις τουριστών μετά τον Ιούνιου (συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2021).

Ωστόσο όπως φαίνεται, και όπως μαρτυρούν γεγονότα όπως αυτό με τις ακυρώσεις πτήσεων της TUI, ο τουρισμός μπαίνει εκ νέου, ή καλύτερα δεν καταφέρνει να βγει, από τις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες περιήλθε από την αρχή της πανδημίας.

Σε μήνυμά της, η TUI Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι, οπότε όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO επιτρέπουν τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε σε αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί (μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη). Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις κάθε τρεις εβδομάδες, ενώ η επόμενη ενημέρωση αναμένεται στις 15 Ιουλίου».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες της  το συντομότερο δυνατό, εάν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην κράτησή τους. Λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από τα ταξίδια, η TUI Ηνωμένου Βασιλείου ματαιώνει επίσης τις πτήσεις της μέχρι 21 Ιουλίου και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως: Αρούμπα, Βουλγαρία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Κύπρος, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Ιταλία, Τζαμάικα, Ισπανία – Ηπειρωτική χώρα, Λα Πάλμα, Μεξικό, Μαρόκο, Τυνησία και Τουρκία. Ακόμα, ματαιώνονται τα ταξίδια της TUI  προς λίμνες και βουνά (Lakes & Mountains).

Ειδικότερα για την Ισπανία, η TUI Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει πως η ισπανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει νέες  προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, ειδικά για τις αφίξεις Βρετανών στις Βαλεαρίδες και τις Καναρίους Νήσους.

Συγκεκριμένα, από την 1η  Ιουλίου όλοι οι επισκέπτες των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων, θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως ( να έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού τους) ή να έχουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρησή τους. Τα παιδιά ηλικίας 11 ετών και κάτω εξαιρούνται από τις απαιτήσεις δοκιμής PCR και εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ: Εconomy Today / ιn.gr

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close