Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2021
Ο πρώτος στόχος που τέθηκε από το Υπουργείο Υγείας για εμβολιασμό τουλάχιστον με την 1η δόση του 65% του πληθυσμού που δύναται να εμβολιαστεί, εντός του 1ου εξαμήνου του έτους, έχει επιτευχθεί. Με το ποσοστό του πληθυσμού που έχει λάβει την 1η δόση από τα αδειοδοτημένα εμβόλια, να έχει φτάσει στο 64,6%, και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων να βρίσκεται στο 50,2%, η προσπάθεια εντατικοποιείται, ώστε να επιτευχθεί υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τους επόμενους μήνες, κάτι που θα προσφέρει πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία.
Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά ηλικιακή ομάδα, μέχρι τις 30 Ιουνίου στις ηλικίες 18-19 εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 28,5%, στην ηλικιακή ομάδα των 20-29 το 36,5% και στην ομάδα των 30-39 ετών το 53,5%. Στις ηλικιακές ομάδες των 40-49, 50-59 και 60-69, το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο 73,4%, 72,3% και 82,2% αντίστοιχα. Τέλος, σε πολύ υψηλό ποσοστό έφτασε η εμβολιαστική θωράκιση στις μεγαλύτερες ηλικίες, με το ποσοστό να είναι στο 91,7% για την ηλικιακή ομάδα των 70-79 και στο 92,2% για τα άτομα άνω των 80 ετών. Παράλληλα, χθες άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για όλα τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Κατά τη χθεσινή μέρα προγραμματίστηκαν 3,085 ραντεβού με τα 2,200 να διευθετήθηκαν για τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας 16 και 17 ετών.
Ανά Επαρχία, έως τις 30 Ιουνίου, την πρωτιά εξακολουθεί να έχει η Πάφος με 73,8% και ακολουθούν οι Επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 65,9% και 65,5% αντίστοιχα. Στην Επαρχία Λεμεσού έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση το 62% και στην Επαρχία Λάρνακας το 60,1%.
Με δεδομένο ότι ο ιός μεταλλάσσεται και τα νέα στελέχη είναι πιο επιθετικά, προκαλώντας πολύ αυξημένη μετάδοση και σοβαρότερη νόσηση, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανεμβολίαστα άτομα, δημιουργείται η ανάγκη για περαιτέρω εμβολιαστική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ανοσία στον πληθυσμό και να περιοριστεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η διασπορά της νόσου.
Σε αυτόν τον στόχο επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Κυβέρνησης έτσι ώστε να προφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία και, κατ’ επέκταση, να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που πρωτίστως θα οδηγήσουν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Κύπρου σε επάνοδο στην κανονικότητα με ασφάλεια και ταυτόχρονα θα καταστήσουν τη χώρα μας ασφαλή προορισμό τους ξένους.
Σχετικά
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο
Η οροφή του Berengaria παίρνει ξανά την τελική της μορφή, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον χώρο
Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές χώρες για τουρίστες – Τι δείχνει πρόσφατη μελέτη
Πόσα χρήματα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας επισκέπτης σε μια χώρα
Αυτή είναι η νέα Λαϊκή Αγορά της Δερύνειας - Πότε θα λειτουργήσει
Νέα εποχή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής
Δωρεάν στάθμευση για την εορταστική περίοδο στον Δήμο Στροβόλου
Μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026,
Γιορτινός Δεκέμβριος στο Columbia Beach Resort
Ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, επανασύνδεση και ποιοτικές στιγμές φέτος τις γιορτές
Οι 25 κορυφαίοι προορισμοί και οι εμπειρίες για το 2026
Τα καλύτερα μέρη για ταξίδι το 2026 αλλά και τις must-do εμπειρίες για τη νέα χρονιά.
Πρόβλεψη για νέες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time
Η AI, σύμφωνα με το TIME, έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ρόλο - Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 13:00 ως τις 16:30 σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
To Lupin επιστρέφει με τέταρτη σεζόν - Η ανάρτηση του Netflix
Πότε θα κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν του Lupin
Αυτή η πόλη κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030
Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία επιλογής, τι οδήγησε στη νίκη της πόλης και ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι το 2030