Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2021
Θα το δεις στην είσοδο ενός από τα πιο γραφικά και φημισμένα κρασοχώρια της Λεμεσού. Ο λόγος για το Monte Vouni, ένα φρέσκο και αυθεντικά ελληνικό ταβερνάκι, που έκανε εδώ και μερικές βδομάδες την εμφάνισή του στο γραφικό και ξακουστό χωριό Βουνί της επαρχίας Λεμεσού.

Το Monte Vouni είναι από αυτούς τους χώρους που προσελκύουν το βλέμμα σου μεμιάς, κυρίως χάρη στον ξεχωριστό του χώρο όπου άπλωσε τα τραπεζάκια του, αλλά ακόμα περισσότερο χάρη στην πανέμορφη βεράντα του, με θέα την καταπράσινη φύση!

Σαν όμως πάρεις θέση σε ένα από αυτά τα τραπέζια, θα ταξιδέψεις, απολαμβάνοντας αυθεντικά ελληνικά εδέσματα και μεζεδάκια, συνοδευόμενα από καλό κρασί από την ενημερωμένη λίστα του.

Το a la carte μενού του ξελογιάζει… Κάνε αρχή με ελληνική χωριάτικη σαλάτα, τσιπς κολοκυθιού, σερβιρισμένα με αρωματικό γιαούρτι και κεφτεδάκια της γιαγιάς. Συνέχισε το γευστικό σου ταξίδι στην Ελλάδα με κοντοσούβλι (χοιρινό και κοτόπουλο), αρνίσια παϊδάκια σχάρας, χοιρινά μπριζολάκια, επίσης ψημένα στη σχάρα, καθώς και μοσχαρίσια φιλετάκια (black angus).


Όλα καλοψημένα, φτιαγμένα από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Την εμπειρία θα ολοκληρώσουν τα γλυκά του κουταλιού τα οποία σερβίρονται με παραδοσιακό τρόπο σε ασημένιο δίσκο και συνοδεύονται από γιαούρτι. Εξαιρετικά επίσης είναι τα γλυκά ταψιού, όπως η πορτοκαλόπιτα.
Στα συν βάλε και τις άριστες γεύσεις όπως και το πολύ φιλικό σέρβις... κι έφυγες για Βουνό(ί).
Πληρ. 25 943987.


Σχετικά
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
Orangery: Το νέο place-to-be στο The Landmark Nicosia!
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, επαναφέρει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης των movers and shakers της πόλης μας, καθώς το Orangery ξεκινά τη νέα του εποχή.
Αυτός ο σεφ θα βρίσκεται στο fine dining εστιατόριο της Λεμεσού, για τους επόμενους δύο μήνες
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι MICHELIN σεφ Michael Nørtoft έρχεται στο Cloud9 στη Λεμεσό!
Μια γαστρονομική βραδιά Wine & Dine, με μενού διά χειρός του βραβευμένου σεφ David Goodridge
Το δείπνο που πραγματοποείται για τη στήριξη του Enavsma Foundation, θα πλαισιώσουν μουσικά οι αγαπημένοι Τεύκρος Νεοκλέους και Ευθύβουλος Θεοχάρους
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Ο Όμιλος Chimonides Bros επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εστίασης με 3 μοναδικά concepts
Από το fine dining έως το αυθεντικό κυπριακό σουβλάκι — ένας όμιλος που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Αγαπημένη αλυσίδα street food pasta γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με φοβερή προσφορά!
Και προσκαλεί τους απανταχού μακαρονάδες σε ένα από τα σποτ του
Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.