Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2021
Μετά τη φονική πύρινη λαίλαπα, τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά και σε μια προσπάθεια συμπαράστασης και στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) φροντίζει για έκτακτη λειτουργία σχολείων υποδοχής και απασχόλησης και την ψυχο-συναισθηματική στήριξη μαθητών και μαθητριών της πληγείσας περιοχής.
Οι καταστροφές είναι μεγάλες, ο πόνος και το φορτίο των ανθρώπων βαρύ. Τα σχολεία μας, όπως και οι άλλες υπηρεσίες του κράτους στέκονται δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί.
Από αύριο Δευτέρα στα δημοτικά σχολεία Ιαματικής και Χοιροκοιτίας θα βρίσκεται επιτόπου κλιμάκιο εκπαιδευτικών για να υποδεχτούν και να απασχολήσουν δημιουργικά όσα παιδιά οι οικογένειές τους θα επιθυμούσαν να παραμείνουν στο σχολείο.
Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν έκτακτα τμήματα θερινού σχολείου σε δημοτικά σχολεία της περιοχής που θα ανακοινωθούν, προκειμένου να υποδεχτούν παιδιά που θα το επιθυμούσαν.
Επίσης, στο Λύκειο Λευκάρων από αύριο το πρωί θα βρίσκονται επιτόπου η διεύθυνση μαζί με κλιμάκιο εκπαιδευτικών προκειμένου να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει και να παράσχουν στήριξη. Θα μπορούν να γίνουν επίσης συνεννοήσεις και για στήριξη από μέλη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του ΥΠΠΑΝ.
Ταυτόχρονα, μέλη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας θα επισκεφθούν τα σχολεία προκειμένου να αναπτυχθεί ένα έκτακτο δίκτυο συναισθηματικής και ψυχολογικής ενίσχυσης, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται και από την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας.
Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.