Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2021
Στις περιοχές "μεγάλου αριθμού κρουσμάτων" κατατάσσονται από αύριο η Πορτογαλία, η Βρετανία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Ρωσία, η Ινδία και το Νεπάλ, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν "περιοχές μετάλλαξης" του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού και η 14ήμερη καραντίνα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες από την Covid-19.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, όσοι εισέρχονται πλέον στη Γερμανία από αυτές τις χώρες δεν υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό. Διαφορετικά, ισχύει η υποχρέωση της παραμονής σε καραντίνα, η οποία μπορεί να διακοπεί έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.
Αντίθετα, Κύπρος και Καταλονία επιστρέφουν στις λίστες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ με τις "περιοχές κινδύνου", καθώς ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπέρασε ξανά το όριο των 50.
Όποιος επιστρέφει στη Γερμανία από "απλή" περιοχή κινδύνου πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και δεν υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά


Το ιδανικό σκηνικό για να πραγµατοποιήσετε έναν ονειρεµένο γάμο
Το Κτήμα Aloe Vera είναι ένας μαγικός χώρος, άκρως ειδυλλιακός, που θα αγκαλιάσει τα όνειρά σας!

Eurovision 2025: Θα εμφανιστεί η Céline Dion στη σκηνή της Βασιλείας;
Οι συζητήσεις και πρόβες στην σκηνή

Το Fasouri Watermania Waterpark στην Λεμεσό επιστρέφει για μια ακόμη συναρπαστική σεζόν!
Aνοίγει τις πύλες του στις 9 Μαΐου

«ΘΒ - Η γαλέρα της ζωής μου»: Η ζωή του Θανάση Βέγγου έγινε graphic novel
«Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι έκανα πάρα πολύ σπουδαία πράγματα στην καριέρα μου. Για ένα πράγμα όμως σας διαβεβαιώ. Στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί»

Ποιοι είναι οι πιο φτηνοί προορισμοί για διακοπές φέτος;
Το Post Office Travel Money δημοσίευσε την 19η ετήσια έκθεση του σχετικά με τα πιο φτηνά (και πιο ακριβά) ταξίδια που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 7 ελληνικοί προορισμοί για την πρώτη καλοκαιρινή απόδραση
7 προορισμοί, σε νησιά και μη, για ένα τριήμερο που θα θυμάσαι για πάντα.

Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Γιατί η Μαδρίτη είναι ο ιδανικός ευρωπαϊκός προορισμός ευεξίας το 2025
Η λίστα με τις 20 πιο ευεργετικές για την υγεία πόλεις της Ευρώπης

10 ελληνικές παραλίες που μοιάζουν βγαλμένες από τις Μαλδίβες και την Καραϊβική
Τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος και τοπίο που μοιάζει… απίστευτα μακρινό

«Η Αόρατη Συνωμοσία», το νέο βιβλίο του Ανδρέα Χατζηκυριάκου, παρουσιάζεται στη Λάρνακα
Ποιοι και γιατί σκότωσαν τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία το 1974

Αλλαγές στους κανόνες εισόδου για ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη
Από 1η Μαΐου με νέες «κάρτες άφιξης»