Μάθαμε πότε ανοίγει τι και θα περιλαμβάνει το πρώτο εκπτωτικό χωριό στην Κύπρο

Μετά το πράσινο φως που δόθηκε από την κυβέρνηση, ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου NEO PLAZA.

Με βάση τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η έναρξη λειτουργίας του μεταφέρεται για τον Μάρτιο του 2021 καθώς η συγκεκριμένη περίοδος θεωρείται κατάλληλη για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα και ανάλογη συνέχεια.

To NEO PLAZA αποτελεί μια καινούρια ιδέα που εξυπηρετεί τη Μεσογειακή κουλτούρα και την Κυπριακή κοινωνική εξωστρέφεια. Μια ιδέα που προέκυψε από την διαπίστωση ότι η πόλη έχει ανάγκη από νέους πόλους διάδρασης μέσα από προτάσεις αστικής ανάπτυξης με μακρόπνοη δυναμική. Ένα meeting point για τους κάτοικους της Λευκωσίας και όχι μόνο με εγκαταστάσεις που έχουν αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου σε συνδυασμό με τη μοντέρνα αισθητική, τη λειτουργικότητα, τις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές παραμέτρους σε ένα ανοικτό (open air) και ασφαλές περιβάλλον. Το έργο αναπτύσσεται μέσα σε 55.000 τ.μ. για να προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία στους επισκέπτες.

Ο πυρήνας του NEO PLAZA θα είναι μια πλατεία στο κέντρο:
- Η οποία θα περιβάλλεται από χώρους εστίασης με εσωτερική και εξωτερική ταξινόμηση για απόλαυση και χαλάρωση παντός καιρού.
- Μια γιγαντοοθόνη θα προσφέρει ψυχαγωγία προβάλλοντας αθλητικούς αγώνες και μεγάλα events.
- Τα παιδιά θα έχουν εκεί το δικό τους «στέκι», με ειδικά σχεδιασμένο παιδότοπο που θα αναπτύσσεται σε 700 τ.μ. εσωτερικών και 3000 τ.μ. εξωτερικών εγκαταστάσεων.
- Η πλατεία θα λειτουργεί και σαν χώρος δρώμενων, όπως συναυλίες και θερινός κινηματογράφος, φιλανθρωπικές και παιδικές εδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Από την πλατεία θα ξεκινάει και ο εμπορικός δρόμος. Πλακόστρωτος και δενδροφυτεμένος, θα φιλοξενεί εκατέρωθεν καταστήματα με δημοφιλείς μάρκες σε συνεχόμενες εκπτώσεις και ένα pop up designer store το οποίο θα προσφέρει High Fashion Brands, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε δελεαστικές τιμές.
- Σε 4000 τ.μ. επιπλέον και ξεχωριστά, θα φιλοξενούνται μεγάλα καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη, ένα ξεχωριστό κατάστημα λιανικής που θα κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά στην Κυπριακή αγορά και επίσης κατάστημα που θα καλύπτει τα ήδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι.
- Τέλος 1.100 δωρεάν θέσεις parking θα εξασφαλίζουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στο πάρκο.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31