Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2021
Ο θεσμός του Θερινού Σινεμά που οργανώνει το Θέατρο Ριάλτο, συνεχίστηκε με επιτυχία, για μια ακόμη χρονιά, καταδεικνύοντας τόσο την αγάπη όσο και την ανάγκη του κόσμου να απολαύσει ωραίες και ευχάριστες ταινίες σε ανοικτούς χώρους. Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Τετάρτη 28 Ιουλίου με μια κωμωδία που μας έρχεται από την Αργεντινή (παραγωγή 2018) σε σκηνοθεσία Gastón Duprat.
Υπόθεση:
Ο Αρτούρο είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και αδίστακτος γκαλερίστας. Ο Ρένζο είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε παρακμή. Παρόλο που τους δύο άντρες συνδέει μια παλιά φιλία, δεν συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Μια κωμωδία για τη φιλία
και τις συνέπειές της.
Σκηνοθέτης: Gastón Duprat
Σενάριο: Andrés Duprat, Gastón Duprat
Ηθοποιοί: Andrea Acatto, Lucas Aranda, Raúl Arévalo
Στην κριτική της ταινίας από τον Χρήστο Μήτση (Αθηνόραμα) διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
«…ο Αρτούρο διηγείται την πρόσφατη ιστορία των δύο φίλων, των οποίων η σχέση θα δοκιμαστεί όταν ένας πάμπλουτος βιομήχανος τού παραγγείλει για την επιχείρησή του έναν πίνακα. Εκείνος θα σκεφτεί τον οικονομικά στριμωγμένο Ρένζο, ο τελευταίος θα δεχτεί έχοντας κάτι εντελώς… αντισυμβατικό στο νου του και οι δύο άντρες θα έρθουν σε σκληρή αντιπαράθεση για ακόμη μία φορά. Η ζωή, όμως, έχει άλλα σχέδια για τους δυο τους, με τους Ντουπράτ να διατηρούν σκηνοθετικά και σεναριακά έναν διασκεδαστικό, ανάλαφρο τόνο, καθώς σατιρίζουν εύστροφα τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης (ο πυροβολισμός ενός πίνακα είναι περφόρμανς ή βανδαλισμός;). Την ίδια στιγμή, περιγράφουν πειστικά δυο αντίθετες ιδιοσυγκρασίες – και δυο διαφορετικές στάσεις ζωής – οι οποίες βρίσκουν έναν κώδικα πρωτότυπης επικοινωνίας ακατανόητο για τους περισσοτέρους από εμάς.
Η μαεστρία των Ντουπράτ έγκειται στο ότι οι Αρτούρο και Ρένζο είναι αστείοι, αλλά τρισδιάστατοι χαρακτήρες, γραφικοί, παράξενοι και ταυτόχρονα αληθινοί και ευάλωτοι. Κι όταν η ταινία τραβήξει από το μανίκι την πρώτη σεναριακή ανατροπή της, το ενδιαφέρον μας παραμένει συγκεντρωμένο στην ανανεωμένη σχέση τους, η οποία βάζει απλά μα επώδυνα ερωτηματικά για τη φιλία, την ανθρωπιά και την ατομική ευθύνη. Ακόμα και τότε, όμως, το «Αριστούργημά μου» δεν έχει βάλει την τελική δραματική πινελιά σε μια ιστορία που μέσα από άλλο ένα έξυπνο plot twist επανεξετάζει τη σχέση πολιτισμικών και οικονομικών αξιών, τέχνης και αληθινής ζωής, προσωπικών ηθικών επιλογών και κοινωνικών επιταγών…»
Διάρκεια: 100’
Όλες οι προβολές γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ, ΣΕΚ
Τεχνική Υποστήριξη: Eventpro
Τετάρτη, 28/7 @Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο) στις 21:00
Εισιτήρια:€ 8, E-ticket:www.rialto.com.cy
Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45
Οδηγίες προς θεατές:
Το Θέατρο Ριάλτο λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας που απαιτούν την παρουσίαση SafePass στην είσοδο. Το κοινό καλείται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήριά του, είτε ηλεκτρονικά (rialto.com.cy, Rialto App) είτε από το ταμείο του Θεάτρου.

-
Θέατρο Ριάλτο
28 Ιουλίου 2021
Σχετικά
Masterclasses φέρνουν διεθνή τεχνογνωσία στο Cyprus Film Days 2026
Mια σειρά από εξειδικευμένα εργαστήρια και masterclasses με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων δημιουργών και επαγγελματιών του χώρου.
Η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη σε 4 ταυτόχρονες προβολές
Η εκδήλωση «ΣΤΕΛΛΑ - Τέσσερις Πόλεις, Μία Οθόνη» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2026.
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο σκηνοθέτη στη νέα μίνι σειρά του Κουέντιν Ταραντίνο
Πρόκειται για ένα σίριαλ που θα αποτίει φόρο τιμής στη «χρυσή εποχή» του κινηματογράφου και θα γυριστεί εξ' ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φιλμ
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Τσακ Νόρις
Η ανακοίνωση της οικογένειας του διάσημου ηθοποιού
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αρνήθηκε ρόλο στο «The Batman Part II»
Καθώς η αναμονή για το σίκουελ της ταινίας του Ματ Ριβς μεγαλώνει, ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια της ταινίας παραμένει ανοιχτό και προκαλεί έντονο ενδιαφέρον.
Spider-Man: Brand New Day: Ο Τομ Χόλαντ επιστρέφει με νέα απειλή και ανανεωμένη στολή -δείτε το τρέιλερ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας Spider-Man: Brand New Day κυκλοφόρησε, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το τέταρτο κεφάλαιο του διάσημου franchise, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 31 Ιουλίου
H Μαντόνα επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 24 χρόνια
Δημοσιεύματα θέλουν τη διάσημη ηθοποιό να προστίθεται στο καστ της σειράς The Studio του Σεθ Ρόγκεν
Ο Timothee Chalamet επιστρέφει στο Dune: Part Three πιο σκοτεινός και πιο σκληρός
Το νέο υλικό κυκλοφόρησε ενόψει της σημερινής πρεμιέρας του teaser στο TikTok και σηματοδοτεί την έναρξη της καμπάνιας της ταινίας.
12 θρυλικές ταινίες που προτάθηκαν για Όσκαρ αλλά έχασαν παταγωδώς. Οσκαρικά fail
Αν νομίζεις ότι η Ακαδημία είναι πάντα δίκαιη, ετοιμάσου να εκπλαγείς
Έρχεται το spin-off του «Family Guy» - Πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά «Stewie»
Ο Seth MacFarlane θα δανείσει τη φωνή του στον Stewie
Όσκαρ 2026: Το Χόλιγουντ τίμησε τη μνήμη του Ρομπ Ράινερ (video)
Τιμή στον Ρομπ Ράινερ του οποίου ο θάνατος συγκλόνισε το Χόλιγουντ