Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2021
Έρχεται βροχερό τριήμερο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η πρόγνωση του καιρού
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια για να καταστεί σταδιακά γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σύντομα αναμένονται γενικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, κυρίως τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Ολισθηροί λόγω χαλαζόπτωσης οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
Ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι στο Τρόοδος

"Έφυγε" από τη ζωή η Άννα Σιάλαρου
Το κορίτσι που μας έδινε δύναμη μέσα από το Τικ Τοκ, πέταξε για τους ουρανούς

Ένας παλιός χώρος στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, μετατράπηκε σε σημείο για street basketball
Ένα νέο πολύχρωμο, ανοικτό σημείο συνάντησης για όλη την πόλη


Οι παραλίες της Λάρνακας είναι (από σήμερα) έτοιμες για βουτιές και άραγμα!
Πλήρως εξοπλισμένες με κρεβατάκια και ομπρέλες, περιμένουν το κοινό

Τα 7 καλύτερα ανεξερεύνητα νησιά-προορισμοί της Ελλάδας
Η αρχόντισσα των Κυκλάδων κερδίζει την πρωτιά

The Landmark Nicosia: Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

Τι τρώνε στο Κονκλάβιο οι Καρδινάλιοι και γιατί δεν επιτρέπονται τα ραβιόλια
Κατά τη διάρκεια του κονκλάβιου, οι 120 και πλέον καρδινάλιοι που συμμετέχουν στην εκλογή του Πάπα απομονώνονται πλήρως από τον έξω κόσμο

3 ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου
Λαμπερές, κατάλευκες ακτές στην Ελλάδα, τον Μαυρίκιο, τον Ισημερινό και την Ιρλανδία μπήκαν στην ετήσια κατάταξη των 50 καλύτερων παραλιών του κόσμου

Η «Βενετία της Γαλλίας» και ο θρύλος για τα ερωτευμένα ζευγάρια
Μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις που θα σας εντυπωσιάσουν

Πώς ένα νησί με υψηλές τιμές και λίγες παραλίες προσελκύει τουρίστες
Ρεκόρ σε τουριστικά έσοδα και μοναδικά αξιοθέατα για να δεις

Ο απόλυτος χώρος για μια ονειρεμένη γαμήλια δεξίωση
Το Event Center Μαρίνας Αγίας Νάπας, εντυπωσιάζει τόσο με την αρχιτεκτονική του όσο και με τις σύγχρονες παροχές του