Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2021
Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 4ος στην κατάταξη.
Μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο άλμα του για να κάνει την τέλεια «πτήση», επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του κορυφαίου άλτη με τον οποίο πήγε στο Τόκιο, μετά το 8.60 που είχε φέτος ως καλύτερη επίδοση στον κόσμο.
Πατώντας μόλις 2 εκατοστά πίσω από το όριο, έφτασε στα 8.41 μ., επίδοση που είχε «πιάσει» κι ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το τρίτο άλμα του, όμως ήταν πολύ καλύτερος σε όλα τα υπόλοιπα άλματά του κι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Στο πρώτο του άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε πολύ πίσω (12.7), αλλά πήδηξε δύο εκατοστά πάνω απ’ τον Ετσεβαρία (8.11), παίρνοντας εξαρχής «κεφάλι» στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Στο κλείσιμο της πρώτης σειράς, ωστόσο, ο Μέικελ Μάσο ήταν εκείνος που έκανε το μεγαλύτερο άλμα στα 8.21.

Στο δεύτερη σειρά αλμάτων ο Ετσεβαρία ήταν άκυρος, όπως κι ο Τεντόγλου με τον Μάσο να διατηρεί το προβάδισμα στο 8.21, καθώς πήδηξε μόλις 8.05. Στην τρίτη σειρά, ωστόσο, ο Ετσεβαρία έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα στα 8.41 μ., ανεβαίνοντας πρώτος, την ώρα που ο Τεντόγλου έκανε δεύτερο σερί άκυρο άλμα, μένοντας στην τρίτη θέση.
Στην εκκίνηση της επόμενης τριάδας αλμάτων για τους πρώτους οκτώ αθλητές του μήκους, ο Τεντόγλου έμεινε στα όρια του πρώτου άλματός του (8.10), πηδώντας 10.9 εκατοστά πίσω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, με τον Αμερικανό Τζούβεν Χάρισον να τον προσπερνάει στο 5ο άλμα του με 8.15.
Στο δικό του πέμπτο άλμα, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε 12.4 εκατ. πίσω από το όριο κι έπιασε στο 8.15 τον Χάρισον, αλλά είχε συνολικά καλύτερα άλματα από τον Αμερικανό και ξαναμπήκε στα μετάλλια. Το... θρίλερ, ωστόσο, είχε και συνέχεια.
Ο Ισπανός Κάσερες με άλμα στα 8.18 στην έκτη προσπάθειά του έριξε τον Τεντόγλου στην 4η θέση, όμως κάπου εκεί «μίλησε» η κλάση του 23χρονου Έλληνα πρωταθλητή.
Έκανε το τέλειο άλμα στην 6η προσπάθειά του κι όχι μόνο ξαναμπήκε στα μετάλλια, αλλά κατέκτησε το χρυσό (απ’ τη στιγμή που οι δύο Κουβανοί είχαν τεθεί εκτός, λόγω τραυματισμών) σε μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στίβο, καθώς εκτός των άλλων ήταν και το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε Έλληνας αθλητής στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Η τελική κατάταξη
1.ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) 8.41 ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
2.Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.41 ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
3.Μέικελ Μάσο (Κούβα) 8.21 ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
4.Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 8.18
5.Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ) 8.15
6.Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.10
7.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.08
8.Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία) 7.99
Σχετικά
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.
Η περιοχή που κλέβει τις εντυπώσεις φέτος με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμό της
Συναρπαστικός ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα, Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς