Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

O ραδιοφωνικός παραγωγός του Super FM Πέτρος Αθανασίου μάς πάει για ψάρι στο Ζύγι

Μυστικά και tips για σένα πουθέλεις να γνωρίσεις το Ζύγι

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2021

Γνωστά άτομα που γεννήθηκαν ή διαμένουν στην Κύπρο, 15 φύσει και θέσει νησιώτες, περιγράφουν στον Ανδρέα Κάτσιη τον αγαπημένο τους προορισμό, εκθειάζοντας πόλεις και χωριά και δίνοντας tips για βόλτες αλλά και road trips.

Ανάμεσά τους και ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Super FM Πέτρος Αθανασίου.

Ως μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας, αυτό που μου λείπει πολύ κάθε καλοκαίρι είναι η άμεση επαφή με τη θάλασσα και η μυρωδιά του φρέσκου ψαριού, όταν βγαίνει από την τράτα. Γι’ αυτό και το Ζύγι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το σημείο αναφοράς μου και ο προορισμός που με κάνει να νιώθω αυθεντικός νησιώτης.

Επιλέγω, σχεδόν πάντα, τη διαδρομή από τον παλιό δρόμο. Βάζω το ραδιόφωνο στο τέρμα και απολαμβάνω την άμεση οπτική επαφή με τη θάλασσα και τα χιλιόμετρα με σπαρμένα από σιτάρι χωράφια. Φτάνοντας στο χωριό, επιλέγω μια από τις ντόπιες ψαροταβέρνες, πάνω στο κύμα, που ξέρω σίγουρα πως σερβίρουν τα καλύτερα. Οι τόπακες ξέρουν, αρκεί να τους ρωτήσεις.

Πολλές φορές επιλέγω να κάνω τη διαδρομή πολύ πρωί, αχάραγα, για να προλάβω τους ψαράδες την ώρα που πιάνουν ξανά στεριά, γεμάτοι με φρέσκα ψάρια. Ο «δικός» μου ψαράς είναι ο εκπληκτικός Νίκος Κούτρας. Ένας γνήσιος άνθρωπος και αυθεντικός ψαράς, που «οργώνει» τη θάλασσα δεκαετίες τώρα, πάντα πρόθυμος να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο. Ζήτα του να σου διηγηθεί μερικές από τις πολύ ωραίες του ιστορίες.

Για βουτιές δεν θα μπορούσα να μην πάω στον οργανωμένο κολπίσκο της περιοχής, όπου πρόσφατα λειτούργησε ένα πολύ όμορφο, εξωτικό beach bar. Μπορεί η παραλία εκεί να μαζεύει αρκετό κόσμο, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο καταφέρνει να προσφέρει και ηρεμία και απομόνωση. Βέβαια, αν θες πραγματική απομόνωση και ηρεμία, μπορείς να προχωρήσεις μερικά χιλιόμετρα αριστερά, όπου θα σου αποκαλυφθεί ένας εντελώς άλλος κόσμος. Αν αποφασίσεις να μείνεις στην περιοχή το βράδυ –υπάρχουν αρκετά καταλύματα που μπορούν να σε φιλοξενήσουν–, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε κράτηση στην «Οδό Γεύσεων», για σουβλάκι, αρνίσια παϊδάκια, ζουμερές μπριζόλες και χορταστικά homemade burgers. Σίγουρα θα επιστρέψεις και το επόμενο βράδυ για μια επανάληψη.

Το εν λόγω κείμενο της Βαρβάρας Χριστοφή περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

*Τα δεκαπέντε κείμενα, ένας προορισμός σαν πρόταση από κάθε άτομο, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο.

Σχετικά

Ατζέντα
December 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close