News , Guide

To TikΤok... αντιγράφει το Snapchat!

Η πλατφόρμα δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα εξαφάνισης κλιπ παρόμοια με τις λειτουργίες στο Snapchat

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2021

Το TikTok Stories θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν περιεχόμενο που δημοσιεύεται από λογαριασμούς που ακολουθούν για 24 ώρες προτού διαγραφούν. Το WhatsApp επίσης διαθέτει δυνατότητα στους χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο που εξαφανίζονται μετά την προβολή τους.

Αυτή την εβδομάδα η ανταγωνιστική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Twitter έκλεισε τη λειτουργία εξαφάνισης των story.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance, δήλωσε στο BBC: «Πάντα σκεφτόμαστε νέους τρόπους για να προσδώσουμε αξία στην κοινότητά μας και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του χρήστη του TikTok. Προς το παρόν πειραματιζόμαστε με διάφορους τρόπους να δώσουμε στους δημιουργούς πρόσθετες μορφές για να φέρουν τις ιδέες τους για την κοινότητα TikTok.»

Το χαρακτηριστικό αυτό δημοσιεύτηκε από τον σύμβουλο κοινωνικών μέσων Ματ Ναβάρα, ο οποίος μοιράστηκε στιγμιότυπα των TikTok Stories στο Twitter.

Το TikTok είναι η πιο πρόσφατη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που πειραματίζεται με τη λειτουργία που έγινε δημοφιλής για πρώτη φορά από το Snapchat.

Τα νέα εργαλεία έφτασαν και στο TikTok καθώς το WhatsApp που ανήκει στο Facebook διαθέτει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες του να εξαφανίζουν φωτογραφίες ή βίντεο μετά την προβολή τους. Στη λειτουργία «προβολή μία φορά», μια εικόνα διαγράφεται αφού ο παραλήπτης την ανοίξει δεν αποθηκευτεί σε τηλέφωνο.

Το WhatsApp ανέφερε ότι η λειτουργία αυτή αποσκοπεί στο «να δώσει στους χρήστες ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο της ιδιωτικής τους ζωής».

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της προστασίας των παιδιών εξέφρασαν ανησυχίες για το ότι η αυτόματη εξαφάνιση των μηνυμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη συγκάλυψη στοιχείων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Στις 3 Αυγούστου, το Twitter διέκοψε τη λειτουργία Fleets που επέτρεπε στους χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.

Πηγή: BBC

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close