Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2021
Ήδη το σχέδιο για επιχορηγημένες διακοπές, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, το οποίο έχει ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου, είχε μεγάλη επιτυχία και έδωσε στο κοινό μεγάλες ευκαιρίες για καλοκαιρινές διακοπές.
Ευτυχώς, το Υφ. Τουρισμού αποφάσισε να βάλει ξανά σε ισχύ το σχέδιο από την 1η Σεπτέμβριου, με πολλές και οικονομικές ευκαιρίες, για διακοπές, γι’ αυτό εσύ απλά αποφάσισε σε ποια επαρχία του νησιού μας, θες να πας διακοπές!
Οι δικαιούχοι - Πόσα θα πληρώσετε
Θυμίζουμε ότι το Υφ. Τουρισμού επιδοτεί το 35% του κόστους διαμονής ενώ η ανώτατη τιμή για δίκλινο ανέρχεται στα €60. Έτσι ο πελάτης καλείται να πληρώσει μέχρι €39 για δίκλινο δωμάτιο κάθε βράδυ με πρόγευμα.
Σημειώνεται ακόμη στις πρόνοιες του σχεδίου ότι ως ελάχιστη διαμονή έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.
Tι πληρώνουμε για δύο βράδια
Για παράδειγμα, στα €60 που είναι η μέγιστη τιμή για διανυκτέρευση, το Υφυπουργείο πληρώνει €21 και ο πελάτης €39. Επειδή το ελάχιστο της παραμονής είναι δύο βράδια, τότε η παραμονή σε ένα 5αστερο ξενοδοχείο, για παράδειγμα, για δύο βράδια μετά την επιδοτηση, θα κοστίσει στον πελάτη €78.
Ακόμα ένα παράδειγμα. Αν κάποιος επιλέξει ένα κατάλυμα ή ξενοδοχείο με αρχική τιμή τα 45 ευρώ, με την επιδότηση του 35% και υπολογίζοντας το ελάχιστο παραμονής των δύο διανυκτερεύσεων, σημαίνει θα πληρώσει €60 για τη διήμερη διαμονή.
Σημειώνεται ότι υπάρχει έξτρα χρέωση για παιδιά αναλόγως. Το 35% της έκπτωσης γίνεται στη συνολική τιμή σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά.
Ο κατάλογος που ανακοίνωσε το Υφυπουργείο, συμπεριλαμβάνει 59 Ξενοδοχεία της Επαρχίας Αμμοχώστου, 20 της Επαρχίας Λευκωσίας - Πύργος Τηλλυρίας, 47 στην Επαρχία Πάφου, 19 στη Λάρνακα και 26 στη Λεμεσό καταλύματα/ξενοδοχεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Υφυπουργείο Τουρισμού καλεί τους ενδιαφερόμενος πρώτα να τηλεφωνήσουν στο κατάλυμα που ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές ώστε να ενημερωθούν για την διαθεσιμότητα για τις επιθυμητές ημερομηνίες και τη διαθεσιμότητα των δωματίων των οποίων καλύπτει το Σχέδιο.
Δικαιούχοι του Σχεδίου
Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι άλλων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.
Ακόμη, ένας δικαιούχους με το ίδιο αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής να κρατήσει περισσότερα από ένα δωμάτιο φτάνει να αφορά μέλη της οικογένειας του δικαιούχου, όπως τέκνα ή γονείς.
Τι πρέπει να έχω μαζί μου για να δικαιούμαι την έκπτωση του 35%
Για να μπορέσει ένας πολίτης να επωφεληθεί κάποιος, το 35% επιδότησης, θα πρέπει το αργότερο κατά την προσέλευση του στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσει αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό ή τηλέφωνο ή κινητό τηλέφωνο ή σκύβαλα, ή αποχετευτικό ή internet ή άλλοαποδεικτικό στοιχείο μόνιμης διαμονής) ενώ λογαριασμός για τέλη ακίνητης ιδιοκτησίας, τραπεζική κατάσταση, ασφάλειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Αν ο πελάτης δεν προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία μόνιμης διαμονής, δεν θεωρείται δικαιούχος και οφείλει να καταβάλει ολόκληρο το ποσό που αφορά τη διαμονή του.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφελείας, μπορεί να παρουσιάσει ένα από τα πιο κάτω αποδεικτικά στοιχεία:
- Εγγραφή σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κύπρο.
- Πιστοποιητικό καταβολής κοινωνικών ασφαλίσεων στην Κύπρο.
- Βεβαίωση μόνιμης διαμονής από το αρμόδιο Υπουργείο ή Τοπική Αρχή.
- Κίτρινο χαρτί MEU1A
Τέλος, τα αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να έχουν ημερομηνία του 2020 ή 2021.
Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όλα τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανά επαρχία και τις τιμές:
- Επαρχία Αμμοχώστου
- Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας
- Επαρχία Πάφου και ορεινές περιοχές
Σχετικά


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά
