Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2021
Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το ισχύον Διάταγμα, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης, καθορίζεται ως ακολούθως:
Εσωτερικοί χώροι:
- 250 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε
- 450 άτομα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης.
Εξωτερικοί χώροι:
- 350 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε
- 500 άτομα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης.
Τονίζεται ότι ο μέγιστος αριθμός αφορά ολόκληρο το υποστατικό και δεν μπορεί να ισχύει διαφορετική πρόνοια για τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, ένα υποστατικό δεν δύναται να φιλοξενεί 250 άτομα στον εσωτερικό του χώρο με SafePass και 500 άτομα στον εξωτερικό του χώρο με πιστοποιητικό ανάρρωσης ή εμβολιασμού.
Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση/υποστατικό επιθυμεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό της χώρο, θα πρέπει να το πράττει κατ’ αναλογία και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται πιο πάνω, ώστε ο μέγιστος αριθμός ατόμων που θα παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην επιχείρηση/υποστατικό (εσωτερικός και εξωτερικός χώρος), να μην υπερβαίνει τα 500 άτομα στο σύνολο. Για παράδειγμα, νοουμένου ότι μια επιχείρηση λειτουργεί με SafePass, μπορεί να φιλοξενήσει θαμώνες και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο, νοουμένου ότι τηρείται ο μέγιστος αριθμός των 250 ατόμων εσωτερικά και των 350 ατόμων εξωτερικά, με τον συνολικό αριθμό προσώπων να μην υπερβαίνει τα 500. Νοείται ότι τηρούνται όλες οι υπόλοιπες κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικού πρωτοκόλλου.
Εξαιρούνται τα υποστατικά όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις, όπου μπορούν να ισχύσουν διαφορετικές ρυθμίσεις νοουμένου ότι οι εκδηλώσεις είναι ανεξάρτητες και ξεχωριστές. Για παράδειγμα, μπορεί ταυτόχρονα στο ίδιο υποστατικό να υπάρχει στον εσωτερικό χώρο δείπνο βάφτισης και στον εξωτερικό χώρο δείπνο γάμου, με τους αντίστοιχους μέγιστους αριθμούς προσώπων. Εάν πρόκειται για την ίδια εκδήλωση, τηρούνται οι πιο πάνω κατευθυντήριες οδηγίες.
Επισημαίνεται δε ότι, οι επιχειρήσεις/υποστατικά που θα επιλέξουν να φιλοξενούν στα υποστατικά τους μόνο πολίτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να αναγράφουν σε περίοπτο χώρο στην επιχείρηση/υποστατικό τους, καθώς και να ενημερώνουν τους πολίτες, για την απόφασή τους.
Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού/επιχείρησης οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Η ενημέρωση αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση healthservices@mphs.moh.gov.cy.
(ΜΚΥ)
Σχετικά
Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
H πρόγνωση μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Έρχονται ο ημιτελικός και τελικός του The Voice με έντονο κυπριακό ενδιαφέρον
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 18 διαγωνιζόμενοι που διεκδικούν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό
Bridgerton 4: Επιστρέφει με νέα σεζόν και κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ - Η υπόθεση
Το πρώτο μέρος της σειράς του Netflix θα προβληθεί σε έναν μήνα περίπου
Βροχές, άνεμοι και καταιγίδες στο μενού του καιρού- Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026, σύμφωνα με το BBC
Πλούσια τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια φύση -από τη Φινλανδία μέχρι τη Φιλαδέλφεια -περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.