News , Guide

Τα νέα features του Instagram μπλοκάρουν το ρατσισμό, την ομοφοβία και το σεξισμό

Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνει ενεργό ρόλο στον περιορισμό σχολίων που σχετίζονται με το μίσος και την κακοποίηση

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2021

Το Instagram ανακοίνωσε μία σειρά νέων features που θα προστατεύσουν τους χρήστες από κακοποιητικά σχόλια.

Η εφαρμογή κυκλοφορεί το Limits, το χαρακτηριστικό που θα κρύβει αυτόματα όλα τα σχόλια αλλά και τα αιτήματα μηνυμάτων από άτομα που δεν μας ακολουθούν ή μας ακολούθησαν πρόσφατα. Όπως ανέφερε το Instagram, όλα ξεκίνησαν όταν παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση των hate – comments και μηνυμάτων που δέχονταν δημόσια πρόσωπα, όπως οι απειλές που δέχθηκαν οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας, μετά την ήττα τους στο Euro 2020.

Έπειτα, έρχεται το Hidden Words, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες και «φιλτράρει» τα μηνύματα που περιλαμβάνουν λέξεις οι οποίες σχετίζονται με μίσος ή κακοποίηση. Τοποθετούνται αυτόματα σε έναν φάκελο, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να τα δούμε.

Παράλληλα, το Instagram θα εμφανίζει «ισχυρές προειδοποιήσεις» σε χρήστες που πληκτρολογούν προσβλητικά σχόλια, προκειμένου να τους αποθαρρύνει.

«Ελπίζουμε πως αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα προστατεύσουν τους ανθρώπους από κακοποιητικό περιεχόμενο, είτε αυτό αφορά το σεξισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία, είτε κάποιο άλλο είδος κακοποίησης», έγραψε στο blog του ο πρόεδρος της εταιρείας, Adam Mosseri.

Πηγή: jenny.gr

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close