Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Πάολα Παπακώστα ανακαλύπτει την άγρια δύση της Κύπρου

Η food blogger/instagrammer (@cypriotandproud) Πάολα Παπακώστα μάς "ξεναγεί" στο καλοκαίρι της

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2021

Γνωστά άτομα που γεννήθηκαν ή διαμένουν στην Κύπρο, 15 φύσει και θέσει νησιώτες, περιγράφουν στον Ανδρέα Κάτσιη τον αγαπημένο τους προορισμό, εκθειάζοντας πόλεις και χωριά και δίνοντας tips για βόλτες αλλά και road trips.

Ανάμεσά τους και η food blogger/instagrammer (@cypriotandproud) Πάολα Παπακώστα η οποία μας συστήνει την άγρια δύση της Κύπρου.

Μεγαλωμένη στη Λευκωσία, ο πρώτος και πολύ αγαπημένος προορισμός για διακοπές, ιδιαίτερα καλοκαιρινές, δεν ήταν άλλος από τα γαλάζια νερά του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας. Εξωτικά, κρυστάλλινα και γεμάτα μικρά beach bars και ξενοδοχεία. Ίσως η παρθένα Αμμόχωστος και η γυμνή φύση του ’80 να ήταν και η αιτία για τη λατρεία σήμερα για τις περιοχές της Πόλης Χρυσοχούς, του Πωμού και του Λατσιού και για όσα τις περιβάλλουν.

Ξεκινώντας από την είσοδο αυτού του τρίπτυχου, η παλιά Πόλη Χρυσοχούς είναι το καλύτερο ξεκίνημα για όσα θα ακολουθήσουν. Αν φροντίσεις να κάνεις την έρευνά σου νωρίς, μπορείς να βρεις υπέροχα διαμερίσματα και καταλύματα να σε φιλοξενήσουν, με τα περισσότερα να απέχουν μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.

Για φαγητό θα επιλέξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη, το «The Old Town», με την πανέμορφη αυλή του. Τα ραβιόλι με γέμιση πέρδικας, το βοδινό φιλέτο και το ζουμερό κλέφτικο are something to remember!

Προχωρώντας προς το Λατσί, σε καλωσορίζει ο λόφος του Ακάμα και το ανεπανάληπτα όμορφο Εθνικό Πάρκο της περιοχής. Για μεσημεριανό και δη παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, θα επιλέξεις τον «Γιαλό», με το κύμα να χαϊδεύει τα πόδια σου. Το βράδυ, για ψαράκι, εμείς προτιμούμε το «Περιγιάλι», με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Για βουτιές δεν αλλάζω την παραλία του Γιαννάκη (Aphrodite Beach) και του Ττάκκα.

Το όλο σκηνικό είναι μαγευτικό, ειδικά αν μείνεις μέχρι αργά το απόγευμα!

Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής στο σημείο, στο ξενοδοχείο της Αφροδίτης. Λίγο πιο πάνω, στο Νέο Χωριό, θα πετύχεις μερικές εξαιρετικές παραδοσιακές ταβέρνες, όπως τον «Παυλάρα» για τον καλύτερο μουσακά και τηγανητό καλαμάρι, τις «Σμιγιές» για μεζέδες και τον «Κούπα» για επίσης πεντανόστιμο κυπριακό φαγητό.

Εκτός όμως από εκπληκτικός γευστικός προορισμός, η ευρύτερη περιοχή είναι ένας μικρός θησαυρός που όλοι οφείλουμε να ανακαλύψουμε.

Τα τιρκουάζ νερά στο Blue Lagoon, με βάρκα, εκεί κοντά στο απόγευμα, την ώρα που πέφτει ο ήλιος. Ή μια βόλτα μέχρι την προστατευόμενη παραλία της Λάρας για βουτιές στον επίγειο αυτό παράδεισο. Μονοήμερη εκδρομή στον Πωμό και την Αργάκα και στάση στο Santa Barbara για καφέ και στην Κούλλα για σάντουιτς με θέα τον κόλπο του Πωμού.

Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος, καθώς θεωρώ πως η διαδρομή προς τον Κάτω Πύργο είναι πραγματικά μια εμπειρία που όλοι πρέπει να ζήσουμε. Ένα ιδιαίτερο ταξίδι πίσω στον χρόνο, με όλη την αυθεντική Κύπρο να απλώνεται μπροστά σου.

Το εν λόγω κείμενο της Πάολας Παπακώστα περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

*Τα δεκαπέντε κείμενα, ένας προορισμός σαν πρόταση από κάθε άτομο, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close