Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2021
Φέρνοντας τον πολιτισμό ξανά στη μεγαλύτερη αυλή της πρωτεύουσας, το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21, υποδέχεται το Φθινόπωρο και ολοκληρώνει τις φετινές εκδηλώσεις του, με τρεις μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για την παράσταση θεάτρου, βίντεο και ζωντανής μουσικής με τίτλο «Άνθρωποι της Φανερωμένης», όπως και τις συναυλίες από τους The Amalgamation Project και Σαντούτο, στις 2, 9 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν, θα επιχειρήσουν να κάνουν τις συστάσεις με το «οικοσύστημα» της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας και πέριξ της γειτονιάς της Φανερωμένης, συνδυάζοντας το θέατρο με ζωντανή μουσική και βίντεο.
Με την παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης», οι Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη και Mohammed Awwad, υπό τους ήχους του της μουσικής που έγραψε ο Βασίλης Φιλίππου, θα περπατήσουν μαζί με τους θεατές στους δρόμους της πόλης, γνωρίζοντάς τους προσωπικότητες που πέρασαν απαρατήρητες για χρόνια αλλά και λέγοντάς τους ιστορίες που παρέμειναν σκονισμένες στο συρτάρι της μνήμης.
Πιστή στο ραντεβού της με το Φεστιβάλ Faneromeni, η Βασιλική Αναστασίου και το «The Amalgamation Project», φτάνουν ξανά στην αυλή του Πολιτιστικού για να μας ταξιδέψουν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι-αμάλγαμα δύσης και ανατολής, που ισορροπεί ανάμεσα σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς ήχους και τα πλούσια χρώματα της πολυφωνίας. Στην φετινή εμφάνισή τους στις 9 Σεπτεμβρίου, θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια σε διασκευές Ερμή Μιχαήλ, όπως και δικές του συνθέσεις, με εμβόλιμες μικρές αφηγηματικές ιστορίες/ποιήματα.
Τέλος, στις 16 Σεπτεμβρίου, το μουσικό σχήμα Σαντούτο κλείνει την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ με παραδοσιακή μουσική, προσκαλώντας μας να θυμηθούμε ξανά τις ομορφιές του τόπου μας, με τη συναυλία τους «Της καρκιάς το παραθύρι».
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη
Σημειώνεται πως τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.
Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org
Σχετικά

“Ride and Watch”: Ποδηλασία και θερινό σινεμά στην καρδιά της Λευκωσίας
Στον Άγιο Δομέτιο θα ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία για όλη την οικογένεια

Ακόμη δύο έξτρα stand up comedy παραστάσεις για τον Ζαχαρία Ζαννέτου
Με 2 sold out και εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο

Δωρεάν παλουζές, ζωντανή μουσική και άλλες εκπλήξεις στο Πέρα Πεδί
Μία ημέρα αφιερωμένη στην παράδοση και τις γεύσεις της Κύπρου, για όλη την οικογένεια

Ο Κάμπος και η Τσακίστρα συναντιούνται για σουβλάκι και παλουζέ στην πρωτεύουσα
Παραδοσιακή σύναξη του Πολιτιστικού Σωματείου Κάμπου – Τσακκιστράς

10ο Handmade in Cyprus Market: Διήμερο με 40 τοπικούς καλλιτέχνες χειροποίητων προϊόντων
Γλυκά, αρτοσκευάσματα, εργαστήρια τέχνης-χειροτεχνίας, φαγητό και ποτά

Έρχεται και φέτος το πιο μαγικό «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», στη Δερύνεια!
Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2025 – 2026» έρχεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους

Livadia Night Run 2025: Ένας μοναδικός νυχτερινός αγώνας δρόμου
Με πολύχρωμα φώτα, δυνατή μουσική και αθλητική ενέργεια

Την Κυριακή θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ, στο Φοινί
Φθινόπωρο χωρίς φοινιώτικο παλουζέ δεν γίνεται!

Pillows of the Sky: Χορός σε δημόσιους χώρους, σε Λευκωσία και Λεμεσό
Το νέο χορογραφικό έργο της Ελεάνας Χαραλάμπους, μετατρέπει τον ουρανό σε σκηνή και τα σύννεφα σε πρωταγωνιστές μιας βιωματικής εμπειρίας

Παιδικό Πανηγυράκι του ΠΑΣΥΚΑΦ με παιχνίδια, τραγούδια, χορό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη χαρά, προσφορά και αγάπη

Νέο μενού για το πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού με το Fork Food Market
Μάθε όλα όσα χρειάζεται για το φαγητό, ποτό αλλά και τη διασκέδαση

αντΕΙχήσεις: Απόκρυφες ιστορίες της εντός των τειχών Λευκωσίας
Περίπατοι, συζητήσεις και εργαστήρια που εστιάζουν στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των ενετικών τειχών της Λευκωσίας μέσα μία σειρά δράσεων!