Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2021
Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας εξέδωσε διάταγμα οι κανονισμοί του οποίου τίθενται σε ισχύ την 26η Αυγούστου 2021 και ώρα 05.00 π.μ.
Με το διάταγμα παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου του 2021 και ώρα 23.59 μ.μ.
Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, μέχρι την 23η Αυγούστου 2021, ποσοστό 77,6% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 72,3% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα, αλλά ταυτόχρονα, από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου 2021 καταγράφηκαν 10,882 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 190 έως 220 ασθενείς την ημέρα.
Προστίθεται ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν 68 θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται κοντά στο 1%.
Τα μέτρα που τέθηκαν αρχικά σε ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου και παρατείνονται μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου:
• Μείωση μέγιστου αριθμού που απαιτείται για την επίδειξη SafePass από τα 20 άτομα στα 10 άτομα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων του υποστατικού/επιχείρησης.
• Υποχρεωτική επίδειξη SafePass από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των ασθενών, των επισκεπτών και των εργαζομένων, για είσοδο στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
• Υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημέρων ή αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των εργαζομένων και των επισκεπτών, για είσοδο σε οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
• Οι μη μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που εισέρχονται μέσω των νόμιμων πυλών εισόδου οφείλουν να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου από την 7η ημέρα από την ημερομηνία άφιξής τους και έπειτα. Εξαιρούνται οι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.
• Διεξαγωγή πανηγυριών μόνο στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας, νοουμένου ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι κατέχουν SafePass, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων. • Έναρξη εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω από τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, με εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), κατόπιν και της σύστασης από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και με απαραίτητη συγκατάθεση από τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες. Ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Ελλάδα από σήμερα, προχωρούν με τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του πληθυσμού.
• Δωρεάν διενέργεια rapid test αντιγόνου στους πολίτες που κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.
Σχετικά

Γαστρονομική εμπειρία με την ΓΑΛΠΟ στη Lidl Food Academy [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Μέσα από ένα δημιουργικό σεμινάριο μαγειρικής εκπρόσωποι των ΜΜΕ και Influencers δοκίμασαν συνταγές με προϊόντα της ΓΑΛΠΟ

Η Wizz Air πετάει για έναν νέο, υπέροχο προορισμό από την Πάφο
Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε την έναρξη δύο νέων απευθείας δρομολογίων από την Πάφο

Minthis Music Festival 2025: Πέντε αξέχαστες νύχτες — Μια νέα πολιτιστική εποχή ξεκινά
Tο φεστιβάλ ταξίδεψε τους επισκέπτες μέσα από τον ήχο, το συναισθημα και την μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου

Ένα εντυπωσιακό "Μονοπάτι Χρωμάτων" στον Πρωταρά, που οδηγεί στην παραλία
Μία σύγχρονη εικαστική παρεμβαση από τον καλλιτέχνη Χρήστο Κυριάκου και τη ομάδα τού TwoTwenty

Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα του καλοκαιρινού ουρανού

Η απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στην Αγία Νάπα (και ο πιο fun τρόπος να περάσεις χρόνο με την παρέα σου)
Απόδρασε από την πραγματικότητα και βυθίσου στην περιπέτεια

3 εντυπωσιακά spa στο νησί, που αναζωογονούν σώμα και πνεύμα
Πού θα περάσετε το καλοκαίρι; Όπου κι αν βρεθείτε, υπάρχει ένα spa που θα σας αναζωογονήσει

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση
Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης


Stranger Things: Κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν
Τα νέα επεισόδια της σειράς Stranger Things δεν θα είναι διαθέσιμα πριν το φθινόπωρο, ωστόσο μόλις κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν

Πέθανε η γνωστή Κύπρια σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
Ήταν κόρη του σπουδαίου συγγραφέα Πάνου Ιωαννίδη

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά
Το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής