Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Πόπη Ι. Βακή γράφει για τις όμορφες διαδρομές στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας

Η δημοσιογράφος Πόπη I. Βακή εκθειάζει τις όμορφες διαδρομές

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2021

Γνωστά άτομα που γεννήθηκαν ή διαμένουν στην Κύπρο, 15 φύσει και θέσει νησιώτες, περιγράφουν στον Ανδρέα Κάτσιη τον αγαπημένο τους προορισμό, εκθειάζοντας πόλεις και χωριά και δίνοντας tips για βόλτες αλλά και road trips.

Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος Πόπη I. Βακή η οποία εκθειάζει τις όμορφες διαδρομές στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Aυτή τη διαδρομή την έχω «παντός καιρού»! Και με βροχή και με λιακάδα… και χειμώνες και καλοκαίρια. Μα προπαντός… άνοιξη! Σκέψου για αφετηρία σου την παραλιακή περιοχή Ορμήδειας-Δεκέλειας-Ορόκλινης. Οδήγησε κατά μήκος του άγριου τοπίου –που δεν θα περίμενες να το βρεις σε εκείνα τα μέρη–, με τα θαλασσοφίλητα βράχια, το έντονο κοκκινόχωμα και τους κεφάτους καλαμιώνες.

Περνάς από το μικρό ψαρολίμανο του «Ρομάντζο» (για τους παλιούς, φέρνει στη μνήμη άλλες εποχές), θαυμάζεις και τρομάζεις σαν αντικρίζεις πιο κάτω τα πελώρια φουγάρα της ΑΗΚ και έπειτα περνάς διαμέσου των Βάσεων και κάνεις μια στάση στο Lambros Fish & Chips για ένα γρήγορο γεύμα. Συνεχίζεις προς τον τουριστικό δρόμο Ορόκλινης-Λάρνακας, που σου προσφέρει εναλλασσόμενες εικόνες από κτίρια και από μια ήρεμη ακροθαλασσιά που φαντάζει σαν ένα επίπεδο χαλί… έτοιμο να το πατήσεις!

Προχώρησε μέχρι τον μαλιμπουνένιο (που θυμίζει κάπως Μάλιμπου!) δρόμο των φοινικούδων και πέρασε ξυστά από το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Έπειτα, συνέχισε σε όλο τον παραλιακό που οδηγεί προς Μακένζι. Κατά μήκος θα βρεις ωραία μαγαζάκια για καφέ και παγωτό. Ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο, θα εντοπίσεις την πανέμορφη αλυκή (πότε κάτασπρη και πότε γαλάζια με πινελιές ροζ από φλαμίνγκο), που πάντα σε ανταμείβει με το μεγαλείο της.

Συνέχισε… μη σταματάς – έχεις ακόμα δρόμο και εικόνες για να χορτάσεις! Διάσχισε Δρομολαξιά, Μενεού και Κίτι και, αν θες, πιες μια παγωμένη μπιρίτσα στο Jackson Gastro Café Bar με θέα την επιβλητική εκκλησία της Αγγελόκτιστης. Οδήγησε και μέχρι τον Φάρο στα Περβόλια, αν επιθυμείς να πάρεις δυο-τρεις βαθιές εισπνοές βαρβάτου θαλασσινού αέρα, κι έπειτα πάρε τον δρόμο που θα σε οδηγήσει στην παραλία της Αετοσανίδας και από κει προς Μαζωτό και Ζύγι.

Καλό σημείο στάσης για φαγητό η ψαροταβέρνα Μάμας στην παραλία του Αγίου Θεόδωρου, αλλά και στον Πεντάσχοινο με τα λιγοστά τραπεζάκια στην υπερυψωμένη εξέδρα πάνω στο κύμα. Και μετά προχωράς προς Ζύγι και κάνεις μια βόλτα με τα πόδια στη νέα του μαρίνα. Αν είναι εποχή για φράουλες, αγοράζεις κι ένα πανέρι. Αν είναι εποχή για να ανανεώσεις τον κήπο σου, τότε στον δρόμο προς highway θα βρεις μεγάλα και εντυπωσιακά φυτώρια για κάθε σου βλέψη. Κι αφού ικανοποιήσεις την κάθε σου… τέρψη, πιάσε τον παλιό δρόμο προς Λεμεσό ή Λευκωσία για να ολοκληρώσεις τη διαδρομή σου με τα μάτια σου χορτάτα από το πράσινο των πεύκων και το γαλάζιο του ουρανού.

Το εν λόγω κείμενο της Πόπης Ι. Βακή περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

*Τα δεκαπέντε κείμενα, ένας προορισμός σαν πρόταση από κάθε άτομο, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο.

 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close