Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2021
Ο νεαρός καλλιτέχνης Στέλιος Hansen Νικολάου, ένας από τους λίγους Glass Blowers του τόπου μας, παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση, με έργα από φυσητό γυαλί.
Η Έκθεση περιλαμβάνει διακοσμητικό γυαλί, λειτουργικά αντικείμενα και γλυπτά. Τα έργα εμπεριέχουν διάφορες παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές φυσητού και συμπαγούς γυαλιού.
Ο Στέλιος Hansen Νικολάου τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές του από το Πανεπιστημίου του Plymouth College of Art στο 3D Design Crafts. Αποφάσισε να αφοσιωθεί στην τέχνη του γυαλιού και να τελειοποιήσει τις τεχνικές του, και σύντομα θα μεταβεί στο Όσλο της Νορβηγίας για να συνεχίσει την εκπαίδευση του, σε μια από τις σπουδαιότερες βιομηχανίες γυαλιού της χώρας.
Ο καλλιτέχνης έχει αντλήσει έμπνευση και από διάφορα έργα τα οποία παράχθηκαν στην Κύπρο κατά την αρχαϊκή περίοδο. Η δημιουργία έργων από γυαλί ανθούσε στην Κύπρο κατά τα ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο, όπου και η παράδοση του γυαλιού άρχισε να ξεθωριάζει. Αξιόλογες κυπριακές συλλογές από γυαλί βρίσκονται σε μουσεία στη Βρετανία και την Αμερική.
Τα έργα του θα εκτεθούν στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλίας Αλετράς στην Παλιά Αγλαντζιά (Πλατεία Κυριάκου Καραολή) από τις 16:00 μέχρι τις 22:00.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Έκθεση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλίας Αλετράς, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα ιδιαίτερα σημαντικό εικαστικό γεγονός για την Αγλαντζιά.
Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.
Σχετικά

Κινδυνεύει να κλείσει το Μουσείο Βαν Γκοχ
Το Μουσείο Βαν Γκοχ στο Άμστερνταμ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι είναι αντιμέτωπο με κλείσιμο χωρίς περισσότερη κρατική βοήθεια

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Θρησκευτική Παράδοση»
Μία έκθεση του καλλιτέχνη Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη και συμμετεχόντων καλλιτεχνών

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία


15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel

«Το μήνυμα των χρυσαλλίδων»: Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αρχαίο Κάστρο Κολοσσίου
Σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή


«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Κλείνει σήμερα η έκθεση με τις σπάνιες φωτογραφίες των Κυπρίων στην Αίγυπτο
«Το Ταξίδι για την Ιθάκη» – Φωτογραφική Έκθεση και Αναμνήσεις των Κυπρίων της Αιγύπτου (1920–1970)

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.