News , Guide

Επιτρέπονται ή όχι τα πανηγύρια; Η απόφαση για το πανηγύρι στον Αρακαπά

Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2021

Αρκετές ήταν οι κοινότητες που ανέστειλαν και φέτος τη διεξαγωγή πανηγυριών, εξαιτίας της πανδημίας αφού απαγορεύονταν λόγω περιοριστικών μέτρων. 
 
Με βάση το διάταγμα που είναι τώρα σε ισχύ, επιτρέπεται η διεξαγωγή λαϊκών πανηγυριών στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια στην Κύπρο μάλιστα θα γίνει. Πρόκειται για το πανήγυρι της Παναγίας Ιαματικής στον Αρακαπά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου του χωριού, το πανηγύρι θα διεξαχθεί τηρουμένων όλων των αυστηρών υγειονομικών μέτρων, με απαραίτητη την προσκόμιση Safepass.



Τι προνοεί το Διάταγμα  
Επιτρέπεται η πλανοδιοπώληση, υπό την προϋπόθεση ότι κατέχεται σχετική άδεια πλανοδιοπώλησης από την αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.
 
- επιτρέπονται τα παζαράκια καθώς και η διεξαγωγή λαϊκών πανηγυριών στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται από τους διοργανωτές άδεια από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω προσκομίζουν είτε αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate).
 
Τι θα γίνει με τη Γιορτή του Κρασιού
Σε μία άλλη εξέλιξη, στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών από το Υπουργείο Υγείας, αποφασίζει τελεσίδικα, την Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, για την πραγματοποίηση ή όχι της Γιορτής του Κρασιού, η οποία φέτος γιορτάζει τα 60χρονα της.
 
Οι  δημοτικές αρχές, έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι η φετινή γιορτή, που πέρσι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, μετατίθεται χρονικά κατά ένα περίπου μήνα (8 με 17 Οκτωβρίου), προσβλέποντας, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Το θέμα απασχόλησε χθες σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, τον Αντιδήμαρχο Νεόφυτο Χαραλαμπίδη και την πολιτιστική λειτουργό του Δήμου, Σκεύη Αντωνιάδου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως πρόθεση του Δήμου και του Υπουργείου, είναι «να βρεθούν εκείνες οι διαδικασίες και οι τρόποι που να γίνει μια Γιορτή του Κρασιού στο πλαίσιο των επιδημιολογικών δεδομένων και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας».

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close