Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2021
Το Race for the Cure πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Κύπρο και πρώτη φορά με διοργανωτή την Europa Donna Κύπρου. Απώτερος μας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Είναι αγώνας δρόμου, περίπατου, κωπηλασίας, ορειβασίας, ποδηλασίας και γενικότερα άσκησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Η εκδήλωση θα γίνει Παγκύπρια σε διάφορα σημεία της Κύπρου. Ένα κύριο αθλητικό γεγονός στην επαρχία Λάρνακας στις 26/09/2021 ημέρα Κυριακή και με πιο συμβολικό χαρακτήρα αγώνα στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου στις 25/09/2021 ημέρα Σάββατο. Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν θα αφορούν 3 χλμ περπάτημα για τους χομπιστές-περιπατητές και 5χλμ διαδρομή για τους αθλούμενους και αθλητές. Στο κύριο event θα υπάρχει χρονομέτρηση στην διαδρομή των 5χλμ όπως και απονομή βραβείων. Όσον αφορά τους συμβολικούς μας αγώνες, θα μαζευτούμε σε ένα σημείο και θα πορευτούμε όλοι μαζί σε μια διαδρομή για ενημέρωση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού.

Εκτός από τους δικούς μας αγώνες που θα πραγματοποιηθούν, μέσα στα πλαίσια των ημερών 26/09/21-10/10/21 μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας και την δική σας ομάδα και να απoφασίσετε οι ίδιοι σε πιο σημείο θα μαζευτείτε για να κάνετε το περπάτημα σας ή το τρέξιμο σας για τον σκοπό του Race for the Cure. (Τήρηση μέτρων προστασίας κατά του ιού Covid-19 όπως ορίζονται από την Κυπριακή Δημοκρατία με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας). Μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον αγώνα θα λάβετε μέρος και στη συνέχεια επιλέγετε ατομική εγγραφή ή δημιουργία ομάδας ή μπορείτε να διαλέξετε υφιστάμενη ομάδα και να γίνετε μέλος.
Με την συμβολή όλων, μέσω των social media όπως Facebook, Instagram, Twitter κ.λπ., ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού δημιουργώντας το δικό σας ροζ, διαδικτυακό buzz! Μοιραστείτε τις προπονήσεις σας, τις ρoζ εμφανίσεις σας, τις προετοιμασίες και τις συναντήσεις σας στα κοινωνικά σας δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #RFTC2021, #RaceForTheCureCyprus2021, #breastcancer, #όλοιμαζίμπορούμε και εμπνεύστε και άλλα άτομα να πάρουν μέρος. Συνεχίζουμε, μοιραζόμαστε τη χαρά του αγώνα και στηρίζουμε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη
Οι εγγραφές για το Race for the Cure γίνονται στo www.raceforthecure.eu και το κόστος κάθε συμμετοχής ανέρχεται στα €10 (περιλαμβάνεται T-shirt).
>> 25 & 26 Σεπτεμβρίου τρέχουμε για την ελπίδα!
Γιατί μαζί είμαστε πιο Δυνατοί!
- Επαρχία Λεμεσού: Ο Μόλος στο ύψος της εισόδου με το παλιό Λιμάνι, με κατεύθυνση μέσω του Μόλου και του Πεζόδρομου, μέχρι το ύψος της Ακτής Ολυμπίων όπου θα κάνουμε αναστροφή και θα επιστρέψουμε πίσω στην αφετηρία.
- Επαρχία Λευκωσίας: Αρχή του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου Ποταμού απέναντι από την Βουλή των Αντιπροσώπων προς το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα κάνουμε αναστροφή και θα επιστρέψουμε πίσω στην αφετηρία.
- Επαρχία Πάφου: Έξω από το Μεσαιωνικό Κάστρο, με κατεύθυνση μέσω του πεζόδρομου προς την παραλία Κέφαλος όπου θα κάνουμε αναστροφή και θα επιστρέψουμε πίσω στην αφετηρία.
- Επαρχία Λάρνακας: Αφετηρία την Πλατεία Ευρώπης επί της Λεωφόρου Αθηνών, με κατεύθυνση μέχρι την συμβολή της Πιαλέ Πασιά με Σιούμπερτ όπου θα κάνουμε αναστροφή και θα επιστρέψουμε.
Σχετικά
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγαλύτερη γιορτή του αυτοκινήτου στην Κύπρο
Το 20ό Boyz Stuff Show επιστρέφει και φέτος. Μαζί η 5η Έκθεση Μοτοσικλέτας και η 15η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, για καλό σκοπό!
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία από 1-5 ευρώ
Γιορτή του Αγίου Δημητρίου με ζιβανία και παλουζέ
Παράδοση, μουσική και χαρά στην καρδιά του χωριού
Το πιο μαγικό διήμερο του χρόνου θα στηθεί στο χωριό Mονάγρι!
Η πλατεία στο χωριό Μονάγρι σε έναν μαγικό Χριστουγεννιάτικο κόσμο!
Μία Halloween βραδιά με προβολή ταινίας, δραστηριότητες και φαγητό για όλους
Μια ξεχωριστή Halloween εμπειρία γεμάτη παιχνίδια, δημιουργίες και διασκέδαση
H παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά επιστρέφει στη Λευκωσία
Η πολυαναμενόμενη παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Η 2η εβδομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας 2025 συνεχίζει με συμμετοχικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και φιλοσοφικές συζητήσεις
Oι καλλιτέχνες και το κοινό καλωσόρισαν με ενθουσιασμό την τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε
Το Paddle for Autism 2025 επιστρέφει στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Στην καρδιά του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού (ISTF 2025)
20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική και τέχνη – οι επιλογές που ξεχωρίζουν
H Σαλαμιού ετοιμάζει κάτι πολύ ξεχωριστό (για τις γιορτές)
Για τρεις μέρες το χωριό μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με τραγούδια, κάλαντα, μυρωδιές και χαμόγελα