Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2014
Η Δημοτική Αγορά είναι ένα πέτρινο διατηρητέο κτίριο αποτελούμενο από μεγάλες αίθουσες και καταστήματα, που καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο στην παλιά πόλη της Λεμεσού, έχοντας ως συνολικό εμβαδόν 3000 τ.μ. Η αγορά κατασκευάστηκε αρχικά το 1917, σε μια εποχή που η Λεμεσός αναπτυσσόταν και σταδιακά επεκτεινόταν, για να πάρει μέχρι το 1947 τη σημερινή μορφή της. Η αγορά καθώς και τα γύρω παραδοσιακά καταστήματα και εστιατόρια αποτελούσαν το κέντρο του εμπορίου και των κοινωνικών δραστηριοτήτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘70. Η σημερινή αναβάθμισή της ήταν ουσιαστικά προτεραιότητα του δήμου έτσι ώστε: να διασφαλιστεί η συνέχιση των σημερινών δραστηριοτήτων της Δημοτικής Αγοράς, να διατηρηθούν τα παραδοσιακά επαγγέλματα και να αρχίσει η παροχή νέων υπηρεσιών, πολιτισμικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, για να ελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού σε μεγάλη εμβέλεια. Επιπλέον να αποκατασταθεί και να ενισχυθεί κατά τρόπο ώστε να καταστεί αντισεισμική κατασκευή το ιστορικό κτίριο, καθώς και να δοθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης με την ενοικίαση καταστημάτων σε μικρέμπορους, σε αυτούς που ετοιμάζουν την παραδοσιακή κουζίνα και σε καλλιτέχνες. Ενημερωτικά λοιπόν, αυτόν το μήνα θα περατωθεί η διαδικασία αποκατάστασης και αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς αλλά και η δημιουργία μιας νέας πλατείας. Η νέα δομή της αγοράς, εκτός από τους παραδοσιακούς πωλητές, θα περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό καφενείο και μαγειρείο όπου θα ετοιμάζονται παραδοσιακά κυπριακά πιάτα, τα οποία θα συνοδεύονται από μεγάλη ποικιλία κυπριακών κρασιών. Επίσης, στοά με καταστήματα και εργαστήρια για μικρούς τεχνίτες και χειροτέχνες που κατασκευάζουν παραδοσιακά και σύγχρονα αντικείμενα. Πλατό για μουσικές παραστάσεις και κέντρο νεότητας. Παράλληλα, έξω από το κτίριο έχει δημιουργηθεί και μια πλατεία σε κενό χώρο, όπου θα διοργανώνονται καθημερινά υπαίθριες καλλιτεχνικές.
Σχετικά

Η Κύπρος απέκτησε δύο νέα, εντυπωσιακά σημεία θέασης!
Ετοιμάσου για φωτογραφίες σε μοναδικά σημεία με ανεπανάληπτη θέα;

Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο - Ποιοι επηρεάζονται
Από τη Δευτέρα 8 μέχρι και την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου

Ryanair: Μεγαλύτερη χειραποσκευή χωρίς επιπλέον χρέωση από σήμερα
Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς παραδοτέας αποσκευής κατά τη διαδικασία κράτησης


Επαρχία Αμμοχώστου: Η ολόχρονη συνήθειά σου
Βίωσε την αυθεντικότητα, απόλαυσε την Επαρχία Αμμοχώστου… Από τις παραλίες μέχρι την ενδοχώρα, πάντα κάτι νέο σε περιμένει

Εικόνες από το 1ο Φεστιβάλ Αμπελώνα στην Αλέκτορα
Μια αξέχαστη γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα, βιωματικά εργαστήρια και ζωντανή μουσική

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο
Μια χώρα της Μέσης Ανατολής στην πρώτη θέση

H Wizz Air ξεκινά (ξανά) τις πτήσεις για έναν εντυπωσιακό προορισμό
H εταιρεία επεκτείνει τις προσιτές ταξιδιωτικές επιλογές σε όλη την περιοχή.

6ο Τουρνουά Καλαθόσφαιρας με τέσσερις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες
Ολυμπιακός Πειραιώς, Μόνακο, Παρί και Ερυθρός Αστέρας στο μαγικό τριήμερο Ευρωλίγκας στην Κύπρο


Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Φικάρδου έρχεται φέτος πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Εκπλήξεις, καινούριες ιδέες και ένα πρόγραμμα γεμάτο μαγεία

Αυτή είναι η νέα λίστα με τα ονόματα των ακραίων καιρικών φαινομένων: Ζορμπάς, Κορνάρο και Ελίνα…
Για την περίοδο Οκτωβρίου 2025-Σεπτεμβρίου 2026, η λίστα με τα ονόματα που επιλέχθηκαν και θα χρησιμοποιούνται με αλφαβητική σειρά, καταρτίστηκε από κοινού μεταξύ των τριών Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών (Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ)