Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021
Αν βρεθείς στις πλακόστρωτες γειτονιές στο κέντρο της παλιάς πόλης της Πάφου, εκεί στο Χάνι του Ιμπραήμ, θα ανακαλύψεις ένα γαστρονομικό χρυσάφι με παράδοση αιώνων.
Βασιλικό χαρουπόμελο και διάφορα παράγωγά του, εξαιρετικής ποιότητας.
Πρόκειται για ένα βασικό προϊόν διατροφής, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ο Ευθύμιος μεγάλωσε μες στις χαρουπιές, αφού η οικογένειά του διέθετε αρκετά χαρουπόδεντρα στην περιοχή της Πάφου, κυρίως σε Τάλα και Κοίλη, οι οποίες φημίζονται για την ποιότητα του καρπού τους.
Με το πέρασμα του χρόνου διαπίστωσε ότι δεν έβρισκε στην αγορά την ποιότητα του χαρουπόμελου που έτρωγε όταν ήταν μικρός γι' αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα χαρουπόδεντρα της οικογένειας και να παρασκευάζει το δικό του χαρουπόμελο, πρωτίστως για προσωπική του ανάγκη και της οικογένειάς του.
Η αγάπη του και το πάθος για την παρασκευή του δημιούργησαν ένα πολύ νόστιμο, οργανικό προϊόν που πέτυχε. Με αποτέλεσμα να αρχίσουν να του το ζητούν γνωστοί και φίλοι σε βαθμό που εξελίχτηκε σε επάγγελμα. Μυστικό του η ποιότητα της πρώτης ύλης, η ποικιλία της χαρουπιάς, η διαχείριση του χαρουπιού και η ειδική, προσεκτική επεξεργασία του καρπού μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
Αυτήν τη στιγμή, στο κατάστημά του, Carob King-Black Gold, θα βρεις χαρουπόμελο σε διάφορες συσκευασίες, ταχίνι με χαρουπόμελο, σπάνιο μέλι από ανθοφορία χαρουπιάς - πλούσιο σε διατροφικές αξίες, παστελάκι με σουσάμι και αμύγδαλο ή επικαλυμμένο με μαύρη σοκολάτα τα οποία φτιάχνει στο κατάστημά του, και διάφορα προϊόντα περιποίησης δέρματος μέχρι και θεραπευτικό εκχύλισμα χαρουπιού με πρόπολη. Ένας περίπατος μέχρι την περιοχή επιβάλλεται, όχι μόνο για την ιστορικότητα και γραφικότητά της αλλά και για αυτό το βασιλικό χαρουπο-χρυσάφι.
(99324096) Κωνσταντίνου Κανάρη 40, Χάνι Ιμπραήμ, κέντρο Παλιάς Πόλης Πάφου, Δ-Σ 10.00-14.00, 18.00-22.00, Κ 10.00-22.00.
Σχετικά

Δείπνο-εμπειρία στο ολοκαίνουριο Ρους
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις από τη νέα εποχή του εμβληματικού εστιατορίου στο κέντρο της Λευκωσίας

Το φθινόπωρο έχει γεύση Starbucks: Pumpkin Spice, Tiramisu και Matcha σε μοναδικούς συνδυασμούς
Eπιστροφή των γεύσεων που όλοι περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία

Το φαγητό συναντά το κρασί στο "Παντοπωλείο"
Μια ιδιαίτερη βραδιά που παντρεύει τις μεσογειακές γεύσεις με τα εξαίρετα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Ρους, που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του σε νέα τοποθεσία
Το Rous επιστρέφει δυναμικά στη λευκωσιάτικη σκηνή σε νέο χώρο, με νέα φιλοσοφία και μενού

Τα 10 πιο περιζήτητα σουβλατζίδικα της Λάρνακας
Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη του Ζήνωνα

Τρεις κορυφαίες βραβεύσεις για την ΚΕΟ
Ακόμα μια επιτυχία της εταιρείας ΚΕΟ και του Οινοποιείου Μαλλιάς, αυτή τη φορά στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού

Το βραβευμένο asian fusion της Λευκωσίας απέκτησε νέο πρόσωπο – και τώρα σε υποδέχεται στο εσωτερικό του
Με ανακαίνιση, φρεσκάρισμα και επέκταση, το δημοφιλές spot μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο χώρο που υπόσχεται ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης

Τα Masterclass Series by WINECORE επιστρέφουν!
Ένα ταξίδι γεύσης, γνώσης, ιστορίας και πολιτισμού γύρω από τις γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου

Ξέρεις πού κρύβεται αυτή η αυθεντική ταβέρνα με αυλή;
Εκεί η κυπριακή κουζίνα αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο

Ο Γιώργος άφησε τις κουζίνες και έφτιαξε ένα κλασικό-μοντέρνο καραβάνι με γευστικό street food
Μία νέα καντίνα του δρόμου, λίγο εκτός Λευκωσίας για άπαιχτα σάντουιτς, μπέργκερ και όχι μόνο

Το εστιατόριο στον Πρωταρά που ξέρει από ψάρια και θαλασσινά, κι έχει συγκλονιστική θέα!
Ένα διαχρονικά αγαπημένο μαγαζί, με γεύσεις που φτιάχνονται με μεράκι και έχουν άρωμα θαλασσινό

Ένα street festival αφιερωμένο στην μπίρα, στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα μοναδικό σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην μπύρα