News , Guide

Ποιο είναι το πραγματικό σου ζώδιο; Το Forbes αναιρεί όσα ξέραμε

Όλοι οι άνθρωποι ξέρουν το ζώδιό τους είτε πιστεύουν είτε όχι στην αστρολογία.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Forbes (3 Σεπτεμβρίου), η σύγχρονη Αστρολογία έχει υποπέσει σε μια σειρά από λανθασμένες ερμηνείες και ανακρίβειες, τέτοιες που σχεδόν κανείς δεν είναι το ζώδιο που πίστευε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο συντάκτης επιστήμης του Forbes, Τζέιμι Κάρτερ, εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που οι περισσότεροι από εμάς θα έπρεπε κανονικά να διαβάζουμε ένα ζώδιο πριν από εκείνο που παραδοσιακά θεωρούμε πως μας αντιπροσωπεύει αστρολογικά.

Τι είναι τα ζώδια και πώς προκύπτουν αστρολογικά
Πώς ορίζεται όμως ο ζωδιακός κύκλος; Φανταστείτε μια ευθεία γραμμή από τη Γη στον Ηλιο και από εκεί, εκτός ηλιακού συστήματος, όπου υπάρχουν οι αστερισμοί.

Με αυτό ως δεδομένο, κάντε εικόνα την κίνηση της Γης γύρω από τον Ηλιο, κατά την οποία η νοητή αυτή γραμμή θα «σημαδεύει» διαφορετικά αστέρια κάθε φορά κατά τη διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής του πλανήτη μας γύρω από τον Ηλιο (δηλαδή, σε διάστημα ενός χρόνου). Όλα τα αστέρια που βρίσκονται εντός του φανταστικού αυτού δίσκου και σαρώνονται διαδοχικά από τη νοητή γραμμή κατά την κίνηση της Γης αποτελούν τον ζωδιακό κύκλο.

Αυτός είναι και ο τρόπος που με βάση τη θέση της Γης σε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα του χρόνου προκύπτει ο γενέθλιος χάρτης, οι θέσεις πλανητών και αστερισμών και, τελικά, το ζώδιο στο οποίο ανήκει κάθε ένας από εμάς.

Πώς θα δείτε σε ποιο ζώδιο ανήκετε πραγματικά
Το δημοσίευμα λοιπόν του Forbes σημειώνει πως με ένα απλό πρόγραμμα αναζήτησης των αστερισμών μπορεί κανείς να βρει σε ποιο ζώδιο ανήκει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να βάλει την ημερομηνία και την ώρα γέννησής του και στη συνέχεια να κλικάρει πάνω στον Ηλιο.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος προτείνει ενδεικτικά το Stellarium, μια δωρεάν online εφαρμογή, με την οποία μπορεί κανείς να κάνει τον υπολογισμό.

Με αυτό το μικρό πείραμα και χωρίς καν να υπολογίσει κανείς τη θεωρία του 13ου ζωδίου, του περίφημου Οφιούχου, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε λανθασμένα πως ανήκουμε στο τάδε ή το δείνα ζώδιο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως κάποιο ζώδιο μπορεί να καλύπτει διάστημα 45 ημερών, την ώρα που κάποιο άλλο εμπίπτει μόλις σε χρονικό διάστημα επτά ημερών.

Οι ημερομηνίες των ζωδίων, όπως θα έπρεπε να είναι:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου με 16 Φεβρουαρίου, αντί για την εμπεδωμένη περίοδο μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 19 Ιανουαρίου.

Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου με 11 Μαρτίου, αντί για 20 Ιανουαρίου με 18 Φεβρουαρίου

Ιχθύες: 11 Μαρτίου με 18 Απριλίου, αντί για 19 Φεβρουαρίου με 20 Μαρτίου

Κριός: 18 Απριλίου με 13 Μαΐου, αντί για 21 Μαρτίου με 19 Απριλίου

Ταύρος: 13 Μαΐου με 21 Ιουνίου, αντί για 20 Απριλίου με 20 Μαΐου

Δίδυμοι: 21 Ιουνίου με 20 Ιουλίου, αντί για 21 Μαΐου με 20 Ιουνίου

Καρκίνος: 20 Ιουλίου με 10 Αυγούστου, αντί για 21 Ιουνίου με 22 Ιουλίου

Λέων: 10 Αυγούστου με 16 Σεπτεμβρίου, αντί για 23 Ιουλίου με 22 Αυγούστου

Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου με 30 Οκτωβρίου, αντί για 23 Αυγούστου με 22 Σεπτεμβρίου

Ζυγός: 30 Οκτωβρίου με 23 Νοεμβρίου, αντί για 23 Σεπτεμβρίου με 22 Οκτωβρίου

Σκορπιός: 23 Νοεμβρίου με 29 Νοεμβρίου, αντί για 23 Οκτωβρίου με 21 Νοεμβρίου

Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου με 20 Ιανουαρίου, αντί 22 Νοεμβρίου με 21 Δεκεμβρίου

Το κενό ημερών που παρατηρείται παραπάνω εξηγείται από το γεγονός πως το δημοσίευμα του Forbes περιλαμβάνει και το 13ο ζώδιο, εκείνο του Οφιούχου, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντιπροσωπεύει όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου.

Πριν από έναν χρόνο επανήλθε στο προσκήνιο η παλιά συζήτηση για τη λανθασμένη ερμηνεία του ζωδιακού κύκλου, που θέλει τα ζώδια να είναι 13 και όχι 12.

Το παραμελημένο νέο ζώδιο, ο Οφιούχος, άλλαζε έτσι τον υπολογισμό του ωροσκοπίου όσων είχαν γεννηθεί από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 17 Δεκεμβρίου και όχι μόνο.

Το 13ο ζώδιο αλλάζει όλες τις ημερομηνίες του ζωδιακού κύκλου
Αντίστοιχα, η μετατόπιση των ημερών προκειμένου να ενταχθεί το 13ο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο θα επηρέαζε όλα τα ζώδια, διαταράσσοντας τον τρόπο που υπολογίζεται στην αστρολογία το ωροσκόπιο ενός ανθρώπου, με βάση την ημερομηνία γέννησής του.

H NASA, παρακολουθώντας όλη αυτή τη συζήτηση στα social media, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Βλέπουμε τα σχόλιά σας για τη ζωδιακή ιστορία που επανέρχεται κάθε τόσο», έγραψε η αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος, και πρόσθεσε: «Όχι, δεν αλλάξαμε τον ζωδιακό κύκλο».

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
December 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close