Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021
Εν αναμονή ρύθμισης της Πύλης Εμβολιασμού, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να διευθετούν ραντεβού για εμβολιασμό με την 3η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, με βάση ηλικιακά κριτήρια, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην εξυπηρέτηση των πολιτών ηλικίας 86 ετών και άνω μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) από την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021. Για την ενισχυτική δόση θα χορηγούνται εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό.
Κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης για την 3η δόση θα λειτουργούν στα πιο κάτω σημεία, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι:
Επαρχία |
Κέντρο Εμβολιασμού |
Λευκωσία |
Κρατική Έκθεση, Κέντρο Β’ |
Κέντρο Υγείας Λατσιών |
|
Λεμεσός |
Σπύρος Κυπριανού, Κέντρο Β’ |
Κέντρο Υγείας Λινόπετρας |
|
Λάρνακα |
Λιμάνι, Κέντρο Β’ |
Πάφος |
Γενικό Νοσοκομείο Πάφου |
Αμμόχωστος |
Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου |
Τονίζεται πως το Υπουργείο Υγείας έχει μεριμνήσει και έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όλους όσους θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με 3η δόση. Συνεπώς, προτρέπονται οι πολίτες να προσέρχονται όλες τις ώρες λειτουργίας των Κέντρων, ώστε να περιορίζεται η ώρα αναμονής τους στο Εμβολιαστικό Κέντρο και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ).
Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την προσέλευση που θα παρατηρείται, η ηλικία των δικαιούχων θα μειώνεται σταδιακά. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που θα εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας με τις ηλικιακές ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (εμβολιασμός με τη 2η δόση του εμβολίου) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα που ανακοινώνεται κάθε φορά. Για παράδειγμα, τα άτομα που είναι ηλικίας 86 ετών και άνω, αλλά δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση, δεν δύνανται να λάβουν την 3η δόση στην παρούσα φάση.
Τέλος, σημειώνεται ότι δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού για την 3η δόση μέσω της Πύλης Εμβολιασμού αναμένεται να υπάρχει στις αρχές Οκτωβρίου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Σχετικά

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες θα υποδεχτούμε τον Μάιο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση

Πάρε τον σκύλο σου και πάμε... στην Spyros Beach!
Ανοιχτή από σήμερα η οργανωμένη παραλία σκύλων στη Λάρνακα

Αυτή είναι η πεντάδα με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη - Ανάμεσά τους τρεις ελληνικές
Συνολικά έξι ελληνικές στη λίστα με τις 50

10 μαγικές εικόνες από το πιο «χαρούμενο νησί» στον κόσμο
Θα δίναμε τα πάντα για να βρισκόμασταν εκεί

Dexter Ressurrection: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της σειράς
Πότε θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική η νέα προσθήκη στο franchise της σειράς

Τέλος τα Made in China iPhones - Αλλάζει στέγη η Apple
Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάζεται να στραφεί μακριά από την Κίνα

Τα 5 ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail για το φετινό καλοκαίρι
Αν αναζητάτε διακοπές με λιγότερο κόσμο, ανεξερεύνητα τοπία και την αίσθηση ότι ανακαλύπτετε έναν μικρό παράδεισο, αυτά τα πέντε νησιά είναι ιδανικά

Κλείνει (την Παρασκευή) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού
Από τη Σκαρίνου μέχρι την Ακτή του Κυβερνήτη

Καιρός: Βροχή και σκόνη σήμερα στην Κύπρο - Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας