Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2020
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Θεάτρου Ριάλτο, κάτω από τον γενικό τίτλο Rialto Open Air, αρχίζουν με το Θερινό Σινεμά, προσφέροντας ταυτόχρονα με τις μεμονομένες θέσεις που θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μια καινούρια εμπειρία θέασης, αυτή του Drive-Ιn. Έτσι, μέσα από το αυτοκίνητο του ο καθένας, μαζί με τους συνεπιβάτες του, θα μπορεί να απολαμβάνει τις ταινίες στην μεγάλη οθόνη, ακούοντας τον ήχο μέσα από τις συχνότητες του ραδιοφώνου του.
Η πρώτη βδομάδα προβολών περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές ταινίες, μια Ιταλική με απίστευτες κωμικές καταστάσεις όπως οι Ιταλοί ξέρουν να φτιάχνουν και μια κυπριακή ταινία που ξεχώρισε και κέρδισε το κοινό διεθνώς, αποσπώντας το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca.
Αρχή θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου με την ταινία Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ του Riccardo Milani. (Ιταλία, 2017, 100’, Κωμωδία)
Υπόθεση: Δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν άφθονο χρόνο μαζί όταν τα παιδιά τους ερωτεύονται. Ο πλούσιος πατέρας, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα για την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών της Ρώμης, δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ να γνωρίσει τους κατοίκους της, και η φτωχή μητέρα κυκλοφορεί με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ στο αμάξι της, ενώ δουλεύει όπου βρει συγκατοικώντας σε ένα διαμέρισμα στην περιφέρεια της Ρώμης μαζί με τις δύο κλεπτομανείς αδερφές της.
Μια εξαιρετική κωμωδία, απολαυστικά αστεία και τρομερά επίκαιρη. Οι πρωταγωνιστές λειτουργούν ως αρχέτυπα, συμβολίζοντας τις διαφορετικές τάξεις της κοινωνίας και τη διαφορετική ηθική που επικρατεί σε κάθε μία από αυτές.
Σκηνοθεσία: Riccardo Milani
Πρωταγωνιστούν: Antonio Albanese, Sonia Bergamasco, Claudio Amendola, Paola Cortellesi
Ακολουθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου η βραβευμένη κυπριακή ταινία Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ του Μάριου Πιπερίδη. (Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, 2018, 93’, Κωμωδία)
Υπόθεση: Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Καθώς η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιον «εκλεκτών» χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.
Η ταινία αντλεί έμπνευση από την πικρή, ιστορική πραγματικότητα της διχοτομημένης Κύπρου και παραδίδει μία θαυμάσια παραβολή για τα ανεξέλεγκτα, καθημερινά μπλεξίματα της ζωής μας.
Σενάριο, σκηνοθεσία: Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Βουσδούκος, Φατίχ Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Όσκιουρ Καραντενίζ
Οι προβολές θα γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση του θερινού σινεμά και την τήρηση όλων των κανόνων υγείας, το κοινό προτρέπεται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά είτε από το ταμείο του θεάτρου. Θα διατίθενται εισιτήρια για θέσεις και αυτοκίνητα. Για σκοπούς ελέγχου και ομαλότερης πρόσβασης η εξασφάλιση εισιτηρίων για αυτοκίνητα θα γίνεται μόνο μέχρι και 24 ώρες πριν από κάθε προβολή.
Όλοι οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα στις προβολές, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδο τους. Για την ομαλή διοργάνωση, θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτοκίνητα μέχρι τις 20:45. Στο χώρο προβολών θα λειτουργεί ταμείο για μικρό αριθμό εισιτηρίων θέσεων μέχρι τις 20:50.
Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, EventPro, ΣΕΚ
Χορηγοί Επικοινωνίας: City.com.cy, ΡΙΚ, Κανάλι 6
@ Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 8 θέση / 16 (αυτοκίνητο)
E-ticket: www.rialto.com.cy
#φυσική#όχικοινωνικήαπόσταση
Σχετικά

Αυτή την εβδομάδα στο σινεμά: δύο νέες ταινίες που αξίζει να δεις
Η μεγάλη οθόνη υποδέχεται φρέσκες ταινίες που υπόσχονται να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και νέες εμπειρίες στο σινεφίλ κοινό

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Maestro: Οι δύο ηθοποιοί που προστίθενται στην 4η σεζόν της σειράς
Οι φανατικοί της σειράς μετρούν αντίστροφα για να δουν τη συνέχεια της συναρπαστικής ιστορίας

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

Το ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
Με ελεύθερη είσοδο

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»