News , Guide

"Η Αλίκη στη χώρα του συγγραφέα" είναι ένα νέο επαναστατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα μέσα από τα λόγια της δημιουργού του Αγγελικής Χαλκιπούλου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021

 «Η Αλίκη στην χώρα του συγγραφέα» είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει σε νέα, δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαλεία όπως το διαδικτυακό ραδιόφωνο για το παιδί, το παιδικό ντοκιμαντέρ, τα επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια μυαλού και ψυχικής ενδυνάμωσης, τα βίντεο τέχνης, οι εκφάνσεις του "roleplay", τα μουσικο-κινητικά δρώμενα αυτοπεποίθησης, τα λογοτεχνικά παιχνίδια κριτικής σκέψης. Πάντα με έμπνευση τα βιβλία, τις ιστορίες, τους ήρωες και τις ηρωίδες, η Αλίκη "ξεδιπλώνει" για τα παιδιά, έννοιες και αξίες που θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του αύριο. Ο "Γραμματισμός του Μέλλοντος" είναι εδώ και η Λογοτεχνία είναι η έμπνευση που θα του δώσει την ώθηση προς τη δημιουργία μιας κοινωνίας "κυκλικής προόδου και ανάπτυξης "για όλους."

Αλλά ας αφήσουμε καλύτερα τη δημιουργό του προγράμματος Αγγελική Χαλκιπούλου να μας εξηγήσει καλύτερα το πρόγραμμα της: «Στο πρόγραμμα που υλοποιώ για τα παιδιά, υπάρχουν δύο κυρίαρχες φράσεις: «Ανέβα επίπεδο» και «Μάθε μου να μαθαίνω». Οι φράσεις αυτές συνοψίζουν την προσπάθειά μου ως δημιουργού, να εντάξω, με ένα σύγχρονο και βιωματικό τρόπο το βιβλίο στην σχολική τάξη.

Η δράση ως κύριο στόχο έχει τη σύνδεση ήρωα, συγγραφέα και παιδιού σε ένα φανταστικό κυνήγι θησαυρού ερωτήσεων, με ξεναγό την Αλίκη. Μόνο που στην περίπτωση του συγκεκριμένου προγράμματος η χώρα γεμίζει θαύματα από το μυαλό των συγγραφέων και η Αλίκη μεταμορφώνεται σε έναν θαρραλέο εξερευνητή που ρωτά, συλλέγει πληροφορίες, τις επεξεργάζεται. 

Η λογοτεχνία είναι για μένα μία πηγή πληροφορίας, γνώσης, πρόκλησης. Είναι η ώθηση προς ένα άλλο επίπεδο εκπαίδευσης. Το παιδί με αρωγό την έμπνευση ενός βιβλίου μπορεί να στήσει τη δική του ιστορία μάθησης και ζωής. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει καλλιέργεια προσπάθειας, ενσυναίσθησης, ψυχικής ανθεκτικότητας, ευγενούς άμιλλας και δημιουργικής σκέψης».

Η Χαλκιοπούλου Αγγελική είναι εκπαιδευτικός, ερευνήτρια παιδικής λογοτεχνίας και creative director του "Μικρού Οδυσσέα".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καλέστε στο 96027382. 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close