Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021
Μία λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς για ταξίδι το φθινόπωρο στην Ευρώπη δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ο Guardian, με τη Ρόδο να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις επιλογές του.
Ακόμη κι αν το καλοκαίρι έχει τελειώσει και επισήμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε, ακόμη και σε προορισμούς με θαλασσινή αύρα. Στη λίστα του Guardian, λοιπόν, εκτός από τη Ρόδο φιγουράρουν παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Πορτογαλία αλλά και η υπέροχη Σικελία στην Ιταλία, χωριά στις Ελβετικές Άλπεις και λίμνες στη Σλοβενία.

Guardian: Το νησί των Ιπποτών ιδανικός προορισμός και για τον Οκτώβριο
«Με περίπου 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και μέσο όρο θερμοκρασίας τον Οκτώβριο στους 24 βαθμούς Κελσίου, η Ρόδος διαθέτει χιλιόμετρα με αμμώδεις παραλίες για να απολαύσετε το φθινόπωρο», αναφέρεται στο δημοσίευμα για το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. «Υπάρχουν επίσης αρχαία ερείπια που στέκονται αιώνες κάτω από τον ελληνικό ήλιο, και η Μεσαιωνική Πόλη, ενώ ο Οκτώβριος με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για ενδιαφέροντες περιπάτους στη φύση του νησιού, όπως η κοιλάδα των πεταλούδων», συνεχίζει το άρθρο.

Οι υπόλοιποι προορισμοί στη λίστα του Guardian
Όπως αναφέραμε ήδη στο δημοσίευμα δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο περιοχές με θαλασσινή αύρα, αλλά και προορισμοί στο βουνό για τους λάτρεις της φύσης. Έτσι, ανάμεσά τους διακρίνεται το Val de Bagnes στις Ελβετικές Άλπεις με μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων στη φύση -γιόγκα, ποδηλασία βουνού κ.α.-, αλλά και η λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία με την υπέροχη φύση που την περιβάλλει να προσφέρει συγκλονιστικές εικόνες.
Ακόμη, ως ιδανικός προορισμός για τον Οκτώβριο προτείνεται και η Σικελία με μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμούς Κελσίου, με το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού να είναι γεμάτο με με ενδιαφέροντα αξιοθέατα -μια σειρά από πανέμορφες μπαρόκ πόλεις.

Διανύοντας μια απόσταση 240 χλμ. μέσω του Λανγκεντόκ από την Τουλούζη στη Μεσόγειο, το περίφημο Canal du Midi στη Γαλλία βρίσκεται αρκετά νότια για να το επισκεφτεί κανείς τον Οκτώβριο και να απολαύσει μια κρουαζιέρα στα νερά του, ενώ στην Πορτογαλία η Ταβίρα, σε απόσταση μισής ώρας από το φάρο, διακρίνεται ως η ωραιότερη πόλη στο Αλγκράβε.
Τη λίστα του Guardian συμπληρώνουν το Αμβούργο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό, το Άμστερνταμ με τα υπέροχα κανάλια, η αγροτική περιοχή της Ρουμανίας και η περιοχή Orne στη Νορμανδία γεμάτη με γαλήνια δάση, γραφικά χωριά και ποτάμια.
Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο