Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021
Τα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη των επιμορφωτικών αναγκών των μελών του, προσφέροντας ποικιλία θεμάτων με χαμηλά δίδακτρα. Στα θέματα των Επιμορφωτικών Κέντρων συμμετέχουν περισσότερα από 25.000 άτομα ετησίως.
Τα μαθήματα προσφέρονται σε 25 συναντήσεις τον χρόνο, μία φορά τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει διάφορα θέματα, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη δήλωσή του, επιλέγοντας τα θέματα που επιθυμεί. Κέντρα Επιμόρφωσης Ενηλίκων λειτουργούν τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε κτήρια των δημοσίων σχολείων ή και σε άλλους κατάλληλους χώρους.
Τα δίδακτρα, μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθορίζονται στα €55,00 τόσο για την πόλη όσο και για την ύπαιθρο, για όλα τα θέματα. Τα μέλη που θα παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο και γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1956 θα πληρώσουν το ήμισυ των διδάκτρων (€27,50). Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στα €27,50 και για τα άτομα που γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1956 στα €13.75. Τα δίδακτρα θα καταβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας JCC.
Οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 5 Οκτωβρίου - 19 Οκτωβρίου 2021. Τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν αρχές Νοεμβρίου 2021. Παρακαλείται το κοινό, όπως ενημερωθεί σχετικά από την ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων www.moec.gov.cy/epimorfotika. Oι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.moec.gov.cy/epimorfotika.
Σημαντικές Οδηγίες
- Οι Εκπαιδευτές/τριες για κάθε θέμα θα καθοριστούν μετά τη λήξη της περιόδου εγγραφών. Ακολούθως θα επικοινωνήσουν με τα Μέλη τους για να διευθετήσουν την πρώτη τους συνάντηση (αναμένεται να γίνει στις αρχές Νοεμβρίου 2021).
- Η πληρωμή των διδάκτρων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της JCC – smart, με τη χρήση του κωδικού εγγραφής (JCCXXXXXXXX) για κάθε μάθημα, και μόνο μετά από οδηγία του/της Εκπαιδευτή/Εκπαιδεύτριας.
Σχετικά

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»