Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2014
Η "Τσιμεντογραφία" είναι ένα ντοκιμαντέρ για μια μορφή τέχνης, η οποία φέρει κυπριακή ταυτότητα, ξεκινώντας από τη γέννηση της ιδέας πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί, στη δημιουργία του καλουπιού και τέλος τον εορτασμό ενός τελειωμένου έργου. Ο όρος τσιμεντογραφία δημιουργήθηκε από τον Κώστα Οικονόμου για να περιγράψει την τεχνική αυτή. Το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί τον καλλιτέχνη για πάνω από ένα χρόνο και δίνει μια εσωτερική ματιά στην τεχνική της τσιμεντογραφίας μέσα από τη δημιουργία των πιο πρόσφατων έργων του. Ο Κύπριος εικαστικός Χριστόφορος Σάββα ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με την τσιμεντογραφία ως μορφή τέχνης καθώς ο Κώστας Οικονόμου τη συνεχίζει μέχρι σήμερα. Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου συμπεριλαμβάνει δύο από τις τσιμεντογραφίες του Χριστόφορου Σάββα. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δύο σκηνοθέτες, Νικόλα Ιορδάνους και Σύλβια Νικολαΐδη, και τον καλλιτέχνη Κώστα Οικονόμου. Είσοδος δωρεάν.
-
Zmart Gallery του Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα
16 Ιανουαρίου 2014
Σχετικά
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου
Rolling Stone: Οι καλύτερες ταινίες του 2025
Λίγο πριν το τέλος του 2025, η καθιερωμένη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.
Gotham Awards 2025 : Το «Μια Μάχη Μετά την Αλλη» βραβέβεται ως Καλύτερη Ταινία
Η τελετή απονομής των Gotham Awards 2025, πραγματοποιήθηκε εχθές στη Νέα Υόρκη και ανέδειξε - εν μέσω μιας σειράς ανατροπών – την ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, ως Καλύτερη Ταινία.
Best of 2025: Τα Cahiers du Cinéma ψηφίζουν τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς
Η πρώτη απολογιστική λίστα της χρονιάς έρχεται από την «εκλεκτική ομάδα» των γαλλικών Cahiers du Cinéma. Οχι ακριβώς ενδεικτική για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο νήμα της νέας χρονιάς.
Οι 4 πρεμιέρες της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από κοινωνικό ελληνικό δράμα μέχρι animation για όλη την οικογένεια και horror εμπειρίες που κόβουν την ανάσα!
Οσκαρ Καλύτερου Κάστινγκ θα απονείμει η Ακαδημία για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Η κατηγορία έχει δημουργήσει ένα είδος παιχνιδιού στους κινηματογραφικού κύκλους, καθώς όλοι φαίνεται να προσπαθούν να μαντέψουν σε ποια χέρια θα φτάσει αυτό το νέο βραβείο
Η Σκάρλετ Τζοχάνσον θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του «Εξορκιστή»
H ταινία δε θα αποτελέσει συνέχεια αυτής του 2023
Το «Wicked: Μέρος Δεύτερο» με Αριάνα Γκράντε – Σίνθια Ερίβο σαρώνει στο box office
Πρόκειται για την καλύτερη πρεμιέρα κινηματογραφικής μεταφοράς μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.
Η «Σπασμένη Φλέβα» του Κύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη βγαίνει στις αίθουσες
Ένα σύγχρονο αστικό δράμα που κόβει την ανάσα.
Το τρέιλερ του «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» μόλις κυκλοφόρησε
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 20 Νοεμβρίου του 2026