Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2021
Το 2ο επεισόδιο της δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ «1821: Οι Ήρωες», θα μεταδοθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 21:10 στο ΣΙΓΜΑ. Σ’ αυτό το επεισόδιο, θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και την ιστορία ενός από τα πιο αγαπημένα και εμβληματικά πρόσωπα της επανάστασης, του Γεώργιου Καραϊσκάκη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Αργύρης Πανταζάρας.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ο νόθος γιος της καλόγριας και ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς της επανάστασης. Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής του πριν το 1821 σκιαγραφούμε τον τολμηρό νέο που από το τίποτα κατέληξε πρωτοπαλίκαρο του Αλή Πασά και αποφάσισε να πολεμήσει για τη δημιουργία μιας ελεύθερης Ελλάδας. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται όλη η πορεία του: οι σημαντικότερες στρατιωτικές επιτυχίες του, η στρατηγική του ευφυΐα, οι συγκρούσεις με τον Μαυροκορδάτο και η δίκη του, η αναγνώρισή του ως αρχιστράτηγος της Ρούμελης, οι προσπάθειές του για την απελευθέρωση της Αθήνας και οι διαφωνίες του με τους επιβεβλημένους ξένους στρατηγούς μέχρι τον πρόωρο και σκιώδη θάνατό του.

Στα επόμενα επεισόδια, κατά σειρά εμφάνισης, θα δούμε: τη Θεοφανία Παπαθωμά να ενσαρκώνει τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τον Ερρίκο Λίτση στον ρόλο του Ανδρέα Μιαούλη, την Ιφιγένεια Καραμήτρου που υποδύεται τη Μαντώ Μαυρογένους, και τους Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σπύρο Σταμούλη που θα υποδυθούν τους Φιλέλληνες Λόρδο Βύρωνα και Σάμιουελ Χάου αντίστοιχα.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη.
Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions.
1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ
Κάθε Παρασκευή στις 21:10 στο ΣΙΓΜΑ


Σχετικά
ΑΚΡΟΠΟΛ: Ένα παλιό σινεμά που δίνει ξανά ζωή στα Λύμπια
Η ιστορία του ξεκινά το 1966, όταν η οικογένεια Μανώλη Π. Τραχανά δημιούργησε τον θερινό κινηματογράφο του χωριού
Ανακοινώθηκαν μόλις οι 10 κορυφαίες χώρες στον τουρισμό, έξι στην Ευρώπη
Η έκδοση του 2026 του Δείκτη Ανάπτυξης Ταξιδιών & Τουρισμού (Travel & Tourism Development Index, TTDI) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μόλις δημοσιεύθηκε
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση, υποχωρώντας κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές
Η Pafilia και το Minthis στηρίζουν το πρώτο φιλανθρωπικό τουρνουά γκολφ της UNICEF στο Καζακστάν
Η Pafilia και το Minthis συμμετείχαν σε μια σημαντική φιλανθρωπική διοργάνωση στο Καζακστάν, παρουσιάζοντας την Κύπρο σε ένα διεθνές κοινό και ενισχύοντας τις σχέσεις τους με την Κεντρική Ασία
Οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές με φίλους
Πού θα ταξιδέψουν οι παρέες για το υπόλοιπο του 2026; Οι ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στην κορυφή των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις
Ένα μοναδικό Iglu Retreat με ξεχωριστές boutique κατοικίες, μέσα στη φύση και με θέα στο Τρόοδος
Ένας διαφορετικός χώρος διαμονής και ευεξίας, που θα δημιουργηθεί μόλις 20 λεπτά από τη Λεμεσό, στον Άγιο Μάμα, σε μια προνομιακή τοποθεσία πάνω στο βουνό, με ανεμπόδιστη θέα προς το Τρόοδος
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 21ου αιώνα, για τους New York Times
Οι New York Times απευθύνθηκαν σε εκατοντάδες ηθοποιούς, showrunners, σεναριογράφους, στελέχη, τεχνικούς και άλλους επαγγελματίες της τηλεόρασης, ζητώντας τους να επιλέξουν έως και δέκα από τις καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα
Η Πρεσβεία του Ισραήλ παρουσιάζει την ψηφιακή έκδοση «Όταν η Αφροδίτη συνάντησε τον βασιλιά Δαυίδ»
Η εκδήλωση σηματοδότησε τόσο την επίσημη παρουσίαση της έντυπης έκδοσης όσο και την κυκλοφορία της σε νέα ψηφιακή μορφή
Η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» φωτίζει τον ουρανό
Πότε κορυφώνεται η εντυπωσιακή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου
Το PlayPlanet άλλαξε επίπεδο: Η νέα cosmic εποχή του απόλυτου προορισμού διασκέδασης
Ο Γενικός Διευθυντής του PlayPlanet, Ραφαήλ Χατζημιτσής, μιλά για την εξέλιξη του χώρου, τη νέα εμπειρία που προσφέρει και τα σχέδια για το μέλλον.