Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021
Μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους θα εκδίδεται από σήμερα 18 Οκτωβρίου, το SafePass, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαφάνηκε ότι περίπου 11,000 άτομα έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση, ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει στη συνέχεια στον εμβολιασμό με τη 2η δόση.
Ο εμβολιασμός μόνο με τη μια δόση, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, προσφέρει χαμηλότερη κάλυψη, ενώ δεν προστατεύει εξίσου αποτελεσματικά από τις μεταλλάξεις του ιού.
Συνεπώς, κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στην προϋπόθεση για έκδοση SafePass που αφορά στον εμβολιασμό.
Από σήμερα, μόνο τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα μπορούν να εκδίδουν SafePass (εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις εμβολίου ή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen).
Όσα άτομα δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στη λήψη της 2ης δόσης, από τις 18 Οκτωβρίου κι έπειτα, για σκοπούς SafePass, θα πρέπει να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών. Τα άτομα που δεν θα ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους σχήμα μετά την πάροδο των ημερών που απαιτούνται μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης, θα πρέπει να διενεργούν εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ιδία έξοδα σε ιδιωτικά φαρμακεία ή κλινικά εργαστήρια.
Διευκρινίζεται, τέλος, ότι οι προϋποθέσεις έκδοσης SafePass με πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και με πιστοποιητικό αρνητικού τεστ (PCR ή rapid test αντιγόνου) με ισχύ 72 ωρών, δεν επηρεάζονται και συνεχίζουν να ισχύουν ως έχουν.
Σχετικά

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους - Άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία