Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εδώ θα κάνεις lifestyle διακοπές, με την πραγματική έννοια

Σ’ αυτήτην πόλη η έννοια των καλοκαιρινών διακοπών αποκτά πραγματικό νόημα και κοσμοπολίτικη νότα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2020

Κοσμοπολίτικη, μοντέρνα, σύγχρονη, πολύπλευρη, με πολλές επιλογές και όμορφες παραλίες, η Λάρνακα προσφέρεται για διακοπές με στυλ… 

Εδώ η έννοια των πολυτελών διακοπών αποκτά πραγματικό νόημα, καθώς η Λάρνακα σου προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι (παραλίες, διαμονή, εύγευστο φαγητό, δροσιστικά κοκτέιλ και ανεβαστικούς ρυμθούς), και όλα στην καλύτερή τους εκδοχή. 

Εξάλλου, η πόλη είναι γεμάτη γωνιές, στενά και χώρους που έχουν τη δική τους προσωπικότητα και μαζεύουν κόσμο που θέλει να περνά μέρες και βράδια γεμάτα διασκέδαση.

Γι’ αυτό πάμε να την ανακαλύψουμε!

Lush Beach Bar

Διασκέδαση by the sea! 
Δεν γίνεται να μιλάμε για καλοκαίρι και να μη βάλουμε πρώτο στη λίστα το απόλυτο καλοκαιρινό spot της Κύπρου, το Μακένζι! 

Εδώ μπορείς να πας από το πρωί για βουτιά και ηλιοθεραπεία, πρωινό, σνακ, γεύμα και smoothies σε ένα από τα πιο στυλάτα στέκια της περιοχής, ανάμεσά τους τα δημοφιλή Lush, Ammos και Re.Buke, που έβαλαν τα τραπεζάκια τους δίπλα στην άμμο, και προσφέρουν φαγητό και ποτό με θέα τη θάλασσα. 

Re.Buke

Αυτά για αρχή, γιατί όσο η μέρα προχωρά, οι ρυθμοί ανεβαίνουν, οι Djs αναλαμβάνουν τα decks και τη μουσική, τα γλυκά, τα ποτά και τα πολύχρωμα cocktails κάνουν την εμφάνισή τους και το ραντεβού πλέον δίνεται στο μπαρ! 

Εδώ λοιπόν οι μέρες και τα βράδια του καλοκαιριού… θα σου χαρίσουν στιγμές διασκέδασης, που θα θυμάσαι για καιρό! 


Mingle Cafe
 

Η πόλη του brunch! 
Το ρητό ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, επιβεβαιώνεται απόλυτα στη Λάρνακα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, κατέχοντας μάλιστα τον τίτλο της «πρωτεύουσας του brunch». 

Tα νόστιμα στέκια της πόλης του Ζήνωνα κατακλύζονται καθημερινά και κυρίως τα σαββατοκύριακα από νεαρόκοσμο που ποστάρει ασταμάτητα φωτογραφίες στο Instagram. Σε κάποια μάλιστα από αυτά κάνουν ουρές για μια θέση στα τραπέζια τους. 

Την πρωτιά κατέχει (διαχρονικά) το Edem’s Yard το οποίο θα βρεις λίγα μέτρα από την παραλία των Φοινικούδων και το οποίο εξακολουθεί να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.  


Lazaris BakeryBar
 

Αξίζει επίσης, μεταξύ άλλων, να επισκεφτείς το μοντέρνο Mingle Cafe (στην Ερμού), το διάσημο (χάρη στο μπουγατσάν του) «Estrella», και το πιο παραδοσιακό Lazaris BakeryBar, τα οποία θα σε αφήσουν εξίσου ικανοποιημένο με τις επιλογές τους! 


Old Market St.


Βγαίνουμε για ποτά!
Σε λιγότερο παραθαλάσσια, αλλά εξίσου ταξιδιάρικα σκηνικά θα μεταφερθείς κάνοντας βόλτα στην ανακαινισμένη πλατεία Ερμού, η οποία κάθε βράδυ σφύζει από ζωή με μπαράκια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά, σερβίροντας εντυπωσιακά cocktails και δίνοντας ρυθμό με ανεβαστικές μουσικές. 

Εδώ οι επιλογές που έχεις για καφέ και ποτό είναι πολλές, ανάμεσά τους το Preserve Lounge, το Alchemies, το ολοκαίνουριο all day Σπριτσερία Ερμού (πρώην Barrel House Bar), αλλά και το μοντέρνο Dstrkt.


Bastet

Πέρα όμως από τη διάσημη πλατεία Ερμού, σε μικρή απόσταση θα δεις να «ξεπροβάλλει» το νέο hot spot στο κέντρο της πόλης, η διάσημη πλέον στοά Q City Centre. Ένας μοναδικός χώρος με πολλές και ποιοτικές επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας. Εδώ λοιπόν ξεχωρίζουν το ιδιαίτερο Bastet Artisan, το εντυπωσιακό Joy Downtown, το ατμοσφαιρικό Vinaria και άλλα. 

To βράδυ η ατμόσφαιρα στη στοά είναι μαγευτική και απόλυτα γοητευτική, με τα πολλά φωτάκια να λάμπουν και να αντανακλούν την καλή διάθεση. 

Δεν φεύγουμε από το κέντρο, αν δεν επισκεφθούμε τα hot μπαράκια στην Κλεάνθη Καλογερά, τo Old Market St., που έμαθε στους Λαρνακείς να πίνουν κοκτέιλ με ζιβανία, και το Stories Day & Night, που επίσης μαζεύει καλό κόσμο που θέλει να βγει, να απολαύσει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και να διασκεδάσει. 


Μa, Radisson Blu Hotel


Marbre Fusion Grill

Luxury Dining!
Ιδιαίτερα προϊόντα και γεύσεις, εντυπωσιακά πιάτα με έμπνευση και μίνιμαλ διακόσμηση. Όπως και να ορίσει κανείς την γκουρμέ κουζίνα, πάντα θα παραμένει ένα ενδιαφέρον πεδίο της γαστρονομίας, το οποίο ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει στην πόλη του Ζήνωνα, αρκεί να επισκεφθεί το Nippon και τα εστιατόρια του Radisson Blu Hotel -Ma Japanese Peruvian Restaurant και Mabrè Fusion Grill.


Pyxida Seafront

Ψάρι πάνω στη θάλασσα
Δεν γίνεται να βρίσκεσαι στη Λάρνακα και να μη φας ψάρι. Εξάλλου, η πόλη είναι γνωστή για τις ψαροταβέρνες της, οι οποίες σίγουρα αποτελούν ένα από τα μέρη στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να φας. 

Από τις κλασικές κι αγαπημένες ψαροταβέρνες όπως ο Ζέφυρος, το Μόντε Κάρλο και το Ψαρολίμανο, μέχρι τα πιο exclusive Pixyda στην Πιαλέ Πασά και το Almar στο Μακένζι, σου εγγυώνται υψηλή ποιότητα στο φαγητό και νοστιμότατες συνταγές.

Βέβαια, σε κοντινή απόσταση είναι και το Ζύγι, η πρωτεύουσα του ψαριού, όπου θα βρεις ολόφρεσκο ψάρι, σε απάχικα και μη ταβερνάκια, με σωστές τιμές και ωραίο περιβάλλον.


Aρχοντικόν

Ταβερνάκια στις αυλές!
Τα βράδια στη Λάρνακα θα τα περάσουμε σε γραφικές ταβερνούλες, οι οποίες σερβίρουν καταπληκτικά πιάτα (κυρίως της παραδοσιακής μας κουζίνας), έχουν ωραία ατμόσφαιρα και πανέμορφη αυλή. 

Αν σου αρέσει να βολτάρεις σε κέντρο και στην παραλία των Φοινικούδων, επισκέψου το Σιεράδικο, τον Φεσιά, τον Ρουσιά, την Μπουκιά-Γουλιά, το Βάλτου Ρίγανη, τον διάσημο Μιλίτζη και το πανέμορφο Αρχοντικόν, ενώ λίγο εκτός θα βρεις επίσης πολύ καλές επιλογές, όπως είναι ο Βορέας, η Μάντρα με Θέα, ο Βλάχος και το δημιουργικό «Πατρικόν» στην Τερσεφάνου. 

Πάλι σε κοντινή απόσταση, όπως είναι για παράδειγμα ο Άγιος Θεόδωρος, βρίσκονται μια πλειάδα από νόστιμες ταβέρνες, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αθηένου όπου θα βρεις τη γνωστή «Χαρούλα» αλλά και τον Ταμπλιό.


Alasia

Μη φύγεις, αν δεν... 
-    Δοκιμάσεις το τεράστιο πουρέκι με αναρή και τις παραδοσιακές κούπες που είναι αυθεντικό φαγητό της Λάρνακας (πουθενά δεν θα βρεις καλύτερη εκδοχή), στο Αλάσια, στην Πιαλέ Πασά. 

-    Ζήσεις μία αξέχαστη ροκ βραδιά, στο Savino στη Λαϊκή Γειτονιά.

-    Περάσεις μία βόλτα από το 1900 Αrt café, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό, με μοναδική artistic ατμόσφαιρα, χαλαρό vibe και έναν κατάλογο με 170 διαφορετικά ουίσκι και μπίρες από όλο τον κόσμο. 

-    Καθίσεις στο κουλτουριάρικο «Κλειδί» στην Κωνσταντίνου Καλογερά. Ήσυχο, γουστόζικο, με καταπληκτική ατμόσφαιρα, swing μουσική, καλό κρασί και ένα κήπο-όνειρο! 

Cover photo: Ammos Beach Bar

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close