Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του "Mediterraneo"

Ιταλικές γεύσεις με εκλεκτές πρώτες ύλες και μοναδική θέα!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2020

Δυναμικό restart έκανε το «Mediterraneo», τo δροσερό εστιατόριο του ξενοδοχείο Annabelle στην Πάφο, του οποίου η βεράντα απολαμβάνει την απρόσκοπτη θέα της θάλασσας.

Ένα σκηνικό για ρεμβασμό και καλή κουβέντα με φίλους... σε ένα εστιατόριο που αναμένεται και φέτος να εξελιχθεί σε μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές ντόπιων και ξένων. 

Το μαγαζί, ωστόσο, πέρα από μοναδική θέα, διαθέτει και μια στιλάτη αρχοντιά, με χαλαρή νησιώτικη διακόσμηση, ξύλινη επίπλωση, ψάθινα καπέλα στα φωτιστικά.. Γενικά εκπέμπει έναν κομψό ελληνικό αέρα, με ρουστίκ αναφορές!

Εδώ λοιπόν ο Γάλλος Chef Laurent Brun, επιμελήθηκε ένα μενού με ως επί το πλείστον δροσερές ιταλικές (και πολύ νόστιμες) επιλογές, που ξυπνούν μνήμες με τις εκφραστικές τους γεύσεις. Signature πιάτα, φτιαγμένα με πρώτες ύλες άκρως ποιοτικές, και κυρίως homemade! Από τις αλοιφές μέχρι την Focaccia και τις μπρουσκέτες.

Αρχή λοιπόν κάναμε με το signature πιάτο του Mediterraneo. Τη φρεσκοψημένη Focaccia della Casa η οποία συνοδεύτηκε από πάστα ελιάς και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, όπως και βαλσάμικο. Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα κι ένα μικρό δείγμα για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. 

Οι διαφορετικές μπρουσκέτες που έφτασαν από τον σεφ, ήταν ωστόσο που έδωσε το έναυσμα για το γαστρονομικό μας ταξίδι: μπρουσκέτα με μαριναρισμένα λαχανικά, με artisan αλλαντικά αλλά και με ιταλικά τυριά. Και εντυπωσιακές και νόστιμες! 

Για τη συνέχεια, έφτασε φιλέτο βοδινού κρέατος σε φέτες, με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μαύρη τρούφα, το ιδανικό πιάτο για την παρεά, ειδικά όταν το συνοδεύει ένας εξαίρετος οίνος. Και ευτυχώς γι' αυτό είχε φροντίσει ο οινολόγος-οινοκρίτης Γιώργος Κασσιανός. 

Δροσερή η συνέχεια, με σαλάτα...με φρέσκα βότανα και φύλλα, σπιτικές λιαστές ντομάτες και παρμεζάνα, η οποία έδωσε τη σκυτάλη σε καταπληκτικά σπαράγγια, με μανιτάρια Portobello και ένα απολαυστικό ριζότο φτιαγμένο με το ιταλικό τυρί Pecorino Romano. 

Το πιάτο με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην παρέα ήταν αυτό με τα θαλασσινά (Frittura mista, salsa al limone ed erba cipollina, έτσι θα το βρεις στο μενού), με γαρίδες και καλαμαράκια τηγανισμένα και με μία σάλτσα που τα "σιγόνταρε" ιδανικά.

Δεν γινόταν να μη δοκιμάσουμε κρεατικό, εξ ου και κάναμε όρεξη για να απολαύσουμε την ψημένη στη σχάρα χοιρινή μπριζόλα, με σάλτσα λεμονιού και σκόρδου. Ήταν όσο νόστιμη την περιμέναμε, μαλακή και γευστική.

Rigatoni με μεσογειακά λαχανικά και μαύρες ελιές, ήταν το πιάτο που ακόλουθησε, το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς δεν προλάβαμε να χαρούμε γιατί έφτασε το γλυκό το οποίο -όπως ήταν αναμενόμενο- έκλεψε τις εντυπώσεις και μαγνήτισε τα βλέμματα. 

Μπάλες από παντεσπάνι σε ένα ελαφρύ σιρόπι εσπεριδοειδών και λεμόνι. Ό,τι πρέπει για φινάλε.

Μάθαμε, φεύγοντας, ότι το μενού αποτελεί τις εμπειρίες των τριών δεκαετιών του σεφ, τις οποίες εξέλιξε μαζί με την ομάδα του και μετέφερε σε ένα μοναδικό μενού που σε ταξιδεύει... και σε απογειώνει με αγνά υλικά, βιολογικά προϊόντα και μία δόση συγκίνησης.


>> Το ολοκαίνουργιο Mediterraneo είναι ανοιχτό από τις 12:30 έως τις 22:00 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στη διεύθυνση gserv.annabelle@thanoshotels.com ή 99659895 ή 26885000.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close