Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2021
H αυστραλιανή ιστοσελίδα Compare the Market παρουσιάζει τα καλύτερα μέρη για να αγοράσει κανείς εξοχική κατοικία. Εντός της πρώτης δεκάδας εντοπίζονται δύο κυπριακές πόλεις! Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκε κι ένα ελληνικό νησί.
Η Πάφος βρέθηκε στη σχετική λίστα μόλις μια ανάσα από την κορυφή, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ η Λάρνακα βρέθηκε στην 9η. Την πρώτη θέση της λίστας κατέλαβε η Βενετία, ενώ η Κέρκυρα τοποθετήθηκε 6η στη σχετική λίστα.
Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της παράγοντες όπως ο καιρός, η εγκληματικότητα, ο αριθμός εστιατορίων, το κόστος ζωής, η τιμή των ακινήτων και οι δυνατότητες για δραστηριότητες.
Για την Βενετία, η έρευνα αναφέρει: «Xτισμένη πάνω σε μία λιμνοθάλασσα και πάνω από 100 μικρά νησιά, χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα αλλά με κανάλια και γόνδολες, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη». Ο βασικός λόγος, όμως, για τον οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση είναι ότι προσφέρει την δυνατότητα για πολλαπλές δραστηριότητες, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό εστιατορίων και καφέ.
«Ενώ η Βενετία είναι ένα καταπληκτικό μέρος να επισκεφθεί κανείς, ίσως θέλετε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα μέρος με λιγότερους τουρίστες, όπου μπορείτε πραγματικά να γίνετε ένα με τους ντόπιους», αναγνωρίζουν οι συντάκτες της έρευνας. Με αυτά τα δεδομένα η Πάφος κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:
Βενετία (Ιταλία)
Πάφος (Κύπρος)
Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Φουνσάλ (Πορτογαλία)
Κέρκυρα (Ελλάδα)
Λας Πάλμας (Ισπανία)
Σάντα Κρουζ, Τενερίφη (Ισπανία)
Λάρνακα (Κύπρος)
Μαρμπέλα (Ισπανία)

Η Λάρνακα

Η Κέρκυρα
Κεντρική φωτο.: Πάφος
Με πληροφορίες από travel.gr
Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.