Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2021
H αυστραλιανή ιστοσελίδα Compare the Market παρουσιάζει τα καλύτερα μέρη για να αγοράσει κανείς εξοχική κατοικία. Εντός της πρώτης δεκάδας εντοπίζονται δύο κυπριακές πόλεις! Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκε κι ένα ελληνικό νησί.
Η Πάφος βρέθηκε στη σχετική λίστα μόλις μια ανάσα από την κορυφή, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ η Λάρνακα βρέθηκε στην 9η. Την πρώτη θέση της λίστας κατέλαβε η Βενετία, ενώ η Κέρκυρα τοποθετήθηκε 6η στη σχετική λίστα.
Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της παράγοντες όπως ο καιρός, η εγκληματικότητα, ο αριθμός εστιατορίων, το κόστος ζωής, η τιμή των ακινήτων και οι δυνατότητες για δραστηριότητες.
Για την Βενετία, η έρευνα αναφέρει: «Xτισμένη πάνω σε μία λιμνοθάλασσα και πάνω από 100 μικρά νησιά, χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα αλλά με κανάλια και γόνδολες, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη». Ο βασικός λόγος, όμως, για τον οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση είναι ότι προσφέρει την δυνατότητα για πολλαπλές δραστηριότητες, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό εστιατορίων και καφέ.
«Ενώ η Βενετία είναι ένα καταπληκτικό μέρος να επισκεφθεί κανείς, ίσως θέλετε ένα εξοχικό σπίτι σε ένα μέρος με λιγότερους τουρίστες, όπου μπορείτε πραγματικά να γίνετε ένα με τους ντόπιους», αναγνωρίζουν οι συντάκτες της έρευνας. Με αυτά τα δεδομένα η Πάφος κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:
Βενετία (Ιταλία)
Πάφος (Κύπρος)
Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Φουνσάλ (Πορτογαλία)
Κέρκυρα (Ελλάδα)
Λας Πάλμας (Ισπανία)
Σάντα Κρουζ, Τενερίφη (Ισπανία)
Λάρνακα (Κύπρος)
Μαρμπέλα (Ισπανία)

Η Λάρνακα

Η Κέρκυρα
Κεντρική φωτο.: Πάφος
Με πληροφορίες από travel.gr
Σχετικά
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!
9 μεγάλες εικόνες από την Αφροδίτη της Λευκόλλας που επέστρεψε στον Πρωταρά
Μεγαλειώδης τελετή υποδοχής της Αφροδίτης της Λεύκολλας στον Πρωταρά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια