Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021
Καμία φορά τη ζωή μας την καθορίζει μία στιγμή την οποία αγνοούμε. Αυτό ονομάζεται και κάρμα, τύχη, ίσως, η γιαγιά μου να το έλεγε «γραφτό». Πιστεύω ακράδαντα πως όλοι οι άνθρωποι στη ζωή μας ερχόμαστε για να επιτελέσουμε ένα σκοπό, να αξιοποιήσουμε ένα ταλέντο μας, να ακολουθήσουμε ένα δρόμο. Φτάνει να καταφέρουμε αυτό για το οποίο είμαστε προορισμένοι να κάνουμε. Να καταφέρουμε να το εντοπίσουμε ή να αρπάξουμε την ευκαιρία για να καταφέρουμε να το βιώσουμε, να γίνει κομμάτι μας, η ζωή μας, η δουλειά μας, το χόμπι μας...
Λαμβάνοντας μέρος μαζί με την αγαπημένη μου Πέγκυ Σπινέλη στα γυρίσματα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Τράπεζας Κύπρου συνειδητοποίησα αυτό ακριβώς: πως ο κάθε άνθρωπος είναι προορισμένος για να φτιάξει τον δρόμο του, φτάνει να καταφέρει να αδράξει την ευκαιρία, να τολμήσει και να κάνει αυτό που πολύ σοφά η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί ως το νέο της σλόγκαν: να κάνει την επόμενη κίνηση. Σε κάθε επόμενη κίνηση, λοιπόν, σε εκείνη την επόμενη κίνηση το σύμπαν συνωμοτεί και φέρνει στη ζωή μας εκείνη την ευλογία της ευτυχίας. Διότι μαζί με την Πέγκυ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων συναντήσαμε τέσσερεις τέτοιους ανθρώπους που βρήκαν το κάρμα τους, άδραξαν την ευκαιρία, τόλμησαν και βιώνουν αυτό που όλοι μας επιζητούμε διακαώς: την ευτυχία. Έκαναν την αγάπη και το χόμπι τους επάγγελμα.
Συναντήσαμε σε ένα σχεδόν παραδεισένιο μέρος στη δασική περιοχή Λυθροδόντα τον επίμονο οινοποιό Λευτέρη Μοχιανάκη με την σύζυγό του Χριστίνα που μαζί έφτιαξαν κυριολεκτικά με τα δυο τους χέρια ένα boutique οινοποιείο-κόσμημα. Η επόμενη κίνηση για τον Λευτέρη και την Χριστίνα, δημιουργούς του Anama Concept, νιώθω ότι ξεκίνησε από μέσα τους. Οραματίστηκαν τα θέλω τους και τα υλοποίησαν με όπλα το μυαλό, την αισθητική, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Δύο άνθρωποι προορισμένοι γι’ αυτό το τόσο κομψό αποτέλεσμα που μας προσφέρουν.
Συνεχίζοντας τα γυρίσματα στην Κυπερούντα ξεφύγαμε για λίγο και πεταχτήκαμε μέχρι τον Αγρό. Εκεί όπου η κυρία Νίκη Αγαθοκλέους πέτυχε το θαύμα. Ξεκινώντας καθαρά από αγάπη για τα γλυκά του κουταλιού σήμερα έγινε η γυναίκα που έβαλε το παραδοσιακό αυτό έδεσμα της Κύπρου στα ράφια της αγοράς και το εξάγει μέχρι τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η κυρία Νίκη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, μία γυναίκα έμπνευση για τη δύναμη ψυχής και την εργατικότητα της που κατάφερε να ταυτίσει το όνομά της με το κυπριακό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού.
Τέλος, η Χρύσα Γρηγορίου ή αλλιώς Floricienta Iuvenalis η οποία είναι αυτό ακριβώς που περιγράφω στην αρχή. Εντόπισε το ταλέντο της, τον προορισμό της, το κάρμα της αν θέλετε, τόλμησε, άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε μία μοναδική επιχείρηση αρωματοποιίας με έμπνευση από την Κύπρο και τη μουσική με το όνομα «Floricienta Iuvenalis», η νεότητα των λουλουδιών σε ελεύθερη απόδοση. Αυτό το αιθέριο πλάσμα αποτελεί πρότυπο και πηγή έμπνευσης για το πείσμα και την μαχητικότητά της. Μία γυναίκα που έκανε την επόμενη κίνηση την κατάλληλη στιγμή.
Τρεις ιστορίες ανθρώπων που απέδειξαν στην πράξη αυτό που η Τράπεζα Κύπρο θέλει να δηλώσει μέσα από την νέα της διαφημιστική εκστρατεία: Σε κάθε επόμενη κίνηση χρειάζεται τόλμη, ρίσκο, δημιουργικότητα. Εκείνη η επόμενη κίνηση θα έρθει όταν την αναζητήσεις, όταν αρπάξεις την ευκαιρία, όταν νιώσεις πως έφτασε η στιγμή. Ο Λευτέρης, η Χριστίνα, η Νίκη και η Χρύσα είναι τέσσερεις άνθρωποι της διπλανής πόρτας που κέρδισαν τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου. Τέσσερεις άνθρωποι που θα κουβαλώ πάντα ως παράδειγμα μέσα μου σε κάθε δική μου επόμενη κίνηση.
Οι ιστορίες τους μπορεί να γίνουν και δικές σας φτάνει να καταλάβετε πως αυτή είναι η στιγμή για την επόμενη κίνηση.
*Δημιουγός του έργου στο γήπεδο είναι ο Στέλιος Παπαγεωργίου.
Σχετικά

Η εμβληματική αίθουσα εκδηλώσεων, Ledra Ball Room, του Hilton Nicosia επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένη!
Ένας εντυπωσιακός χώρος, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο οποίος φιλοξενεί αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μία ζωή

Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 22 προορισμούς, με τιμές από €22 (μόνο για σήμερα)
Ryanair Flash Sale: Πτήσεις από Πάφο με έως και 15% έκπτωση!


Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές