Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021
Νέα σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 15:00, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων που έχουν καθοριστεί.
Κι ενώ στη σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας δεν αποφασίστηκαν οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα, η επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, δημιουργεί προβληματισμό. Χθες τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 386, ενώ οι νοσηλείες ανέβηκαν στις 88, εκ των οποίων οι 38 σε σοβαρή κατάσταση, με 23χρονο με COVID-19 να βρίσκεται διασωληνομένος στην εντατική, όπως επιβεβαίωσε ο ΟΚΥΠΥ.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί την κατάσταση και τη Δευτέρα αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών, ώστε να καταλήξουν αν θα ληφθούν οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι όποιες επιπρόσθετες εισηγήσεις φαίνεται να αποκλείουν το διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Στη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστεί αν θα υιοθετηθούν κάποιες εισηγήσεις, ώστε να προωθηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης.
Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να εισηγηθούν οι επιστήμονες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενδεχομένως η διαφοροποίηση στα διατάγματα για τις συναθροίσεις ή κατά πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί η χρήση των self-test από τους πολίτες. Επίσης η διευκόλυνση της τηλεργασίας όπου είναι δυνατό είναι ένα μέτρο που φαίνεται να προκρίνουν οι επιστήμονες και ιδιαίτερα όσον αφορά ευπαθείς ομάδες ή κάποιους χώρους που υπάρχει υπερβολικός συγχρωτισμός.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπάρχει στην επιδημιολογική ομάδα και η άποψη ότι τα μέτρα που υπάρχουν είναι αρκετά φτάνει να εφαρμόζονται και ότι το «ανακάτεμα της τράπουλας» δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές διαφοροποιήσεις.
Ωστόσο όλες οι απόψεις φαίνεται να συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι εμβολιασμοί είναι ο πρώτος και σημαντικότερος πυλώνας για την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε έξαρσης, τόσο με την 1η και τη 2η δόση, όσο και με την 3η δόση εκεί που υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα.
Υπενθυμίζεται ότι άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση κατά της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει απαραίτητα χρονική περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.
Σχετικά

Πάρε τον σκύλο σου και πάμε... στην Spyros Beach!
Ανοιχτή από σήμερα η οργανωμένη παραλία σκύλων στη Λάρνακα

Αυτή είναι η πεντάδα με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη - Ανάμεσά τους τρεις ελληνικές
Συνολικά έξι ελληνικές στη λίστα με τις 50

10 μαγικές εικόνες από το πιο «χαρούμενο νησί» στον κόσμο
Θα δίναμε τα πάντα για να βρισκόμασταν εκεί

Dexter Ressurrection: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της σειράς
Πότε θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική η νέα προσθήκη στο franchise της σειράς

Τέλος τα Made in China iPhones - Αλλάζει στέγη η Apple
Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάζεται να στραφεί μακριά από την Κίνα

Τα 5 ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail για το φετινό καλοκαίρι
Αν αναζητάτε διακοπές με λιγότερο κόσμο, ανεξερεύνητα τοπία και την αίσθηση ότι ανακαλύπτετε έναν μικρό παράδεισο, αυτά τα πέντε νησιά είναι ιδανικά

Κλείνει (την Παρασκευή) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού
Από τη Σκαρίνου μέχρι την Ακτή του Κυβερνήτη

Καιρός: Βροχή και σκόνη σήμερα στην Κύπρο - Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός