Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021
Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να βρίσκονται πλέον πολύ κοντά, το Netflix δεν άργησε να κυκλοφορήσει τις πρώτες του αντίστοιχες παραγωγές. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το Elves, μία σειρά από τη Δανία που θυμίζει κάτι από Midsommar, Stranger Things και E.T.
Στο Elves, μία οικογένεια ξεκινά ένα ταξίδι πριν τα Χριστούγεννα
Προορισμός τους είναι ένα απομονωμένο νησί στο Δανικό Αρχιπέλαγος. Όταν φτάνουν εκεί, χτυπούν κάτι με το αυτοκίνητο, αλλά αδυνατούν να καταλάβουν τι ήταν. Το μόνο που βλέπουν είναι μία μπλε κολλώδη ουσία πάνω στο αυτοκίνητο. Αργότερα, φτάνοντας στο κατάλυμά τους, συναντούν τους ανθρώπους της κοινότητας του νησιού. Ωστόσο, δεν θα έλεγε κανείς πως αυτοί αποτελούν και το παράδειγμα της καλής φιλοξένιας. Υπάρχει λόγος που έχουν αποφασίσει να ζουν απομονωμένοι και να έρθουν σε ρήξη με τη φύση και τα πλάσματά της.
Τα πρώτα ξωτικά της ταινίας δεν αργούν να εμφανιστούν στην ταινία. Η παρουσία τους όμως είναι αυτή που μετατρέπει αυτές τις οικογενειακές διακοπές σε θρίλερ. Από εκεί και πέρα, οι χριστουγεννιάτικες διακοπές δεν είναι θέμα καλοπέρασης, αλλά επιβίωσης.
Ένα μωρό ξωτικό εμφανισιακά μοιάζει με ένα γλυκό, χαριτωμένο πλάσμα
Αν διαβάσεις όμως παλιούς μύθους και ιστορίες, συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν ανταποκρινόταν στην τότε πραγματικότητα. Τα πλάσματα αυτά κάθε άλλο παρά φιλικά και πρόσχαρα ήταν. Σύμφωνα με τους θρύλους, συνήθως προσέγγιζαν παιδιά με στόχο να τα παραπλανήσουν και να τα πάρουν μαζί τους στα δάση. Κρίνοντας από το trailer, κάτι αντίστοιχο φαίνεται πώς πάει να συμβεί και τώρα στο Elves.
H κοινότητα που ήδη ζει σε εκείνο το μέρος, φαίνεται να έχει καταλάβει ήδη τον κίνδυνο που καραδοκεί. Έχουν τοποθετήσει μάλιστα ένα πανύψηλο φράχτη στη μέση του δάσους για να προφυλαχτούν. Ωστόσο, όπως φαίνεται, μπορούν να φτάσουν στα άκρα για να το καταφέρουν.
Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 28 Νοεμβρίου, πάνω στην ώρα για τις πιο creepy, χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Σχετικά

Πέθανε ο Άλκης Γιαννακάς – Το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» – Ο “όμορφος κακός” του σινεμά που έγινε μύθος
Ένας ηθοποιός που έμεινε στην ιστορία ως ενσάρκωση του «κακού παιδιού με γοητεία»

Πέθανε η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Ντάιαν Κίτον
Η Κίτον έγινε γνωστή τη δεκαετία του '70 μέσα από τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Ο Νονός» και τις συνεργασίες της με τον Γούντι Άλεν

Αυτή είναι η απάντηση της Disney στον Χάρι Πότερ
Νέες ταινίες για σειρά βιβλίων υπέγραψε η Disney

«Ocean’s 14» με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ματ Ντέιμον – Η απολαυστική συμμορία επιστρέφει
Τα γυρίσματα πιθανότατα θα ξεκινήσουν το 2026. Η πρώτη ταινία , το «Ocean's Eleven», ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 450 εκατ. δολάρια.

Τέσσερις κινηματογραφικές πρεμιέρες με δράση, σασπένς και χιούμορ στις κυπριακές αίθουσες
Νέες ταινίες για όλα τα γούστα!

Βασίλης Μιχαηλίδης– Κρυφοί Ανέμοι: Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για τον εθνικό ποιητή της Κύπρου
Το ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή και το έργο του σημαντικότερου ποιητή της Κύπρου

Οι 4 ταινίες που θα δούμε (δωρεάν) στο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών
Οι Τετάρτες στη Λάρνακα θα έχουν κυπριακό άρωμα

Παράλληλες Δράσεις και Ειδικές Προβολές στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Με το παράλληλο και ειδικό του πρόγραμμα, το φεστιβάλ δίνει φωνή σε νέους δημιουργούς

Ο Νίκολας Κέιτζ θα υποδυθεί τον Ιωσήφ σε ταινία... τρόμου
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια σκοτεινή εκδοχή της παιδικής ηλικίας του Ιησού

Τζέιμς Μποντ: Ποιoς είναι το νέο φαβορί για τον ρόλο του 007
Ένας Αυστραλός για τον ρόλο του πιο διάσημου Βρετανού πράκτορα

Θερινό σινεμά με μία κλασική ταινία, σε ένα από τα αγαπημένα μας beach bars
Για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα, εικόνες και νοσταλγία.

4 νέες ταινίες στις κυπριακές αίθουσες: από τον Δράκουλα μέχρι τον κόσμο του MMA
Οκτώβριος με δυνατές πρεμιέρες, ρομαντικός τρόμος, εκρηκτική δράση, animation-φαινόμενο και μια βιογραφία που συγκλονίζει