Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021
Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όσοι έτυχε να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, τη στιγμή που εξελισσόταν η πρόβα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων.
Από απόσταση φαινόταν ότι κάτι συναρπαστικό συμβαίνει. Κατεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας και περνώντας ανάμεσα από την φωτεινή αψίδα με αστέρια που έχει στηθεί κατά μήκος της λεωφόρου, από το ύψος του Ευαγγελισμού μέχρι το Σύνταγμα, έβλεπες φωτεινές δέσμες να χρωματίζουν τον συννεφιασμένο ουρανό.
Στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών, εκεί όπου στο βάθος ξεχωρίζει η εμβληματική μορφή του Παρθενώνα, οι μπλε δέσμες τυλίγαν τον ιερό βράχο, λες και ήταν ιδιαίτερο installation.
Οι δέσμες φωτός έρχονταν κι από τα τέσσερα σημεία του (περίπου) τετραγώνου σχήματος της πλατείας Συντάγματος, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό που άφηνε όλους τους περαστικούς με ανοιχτό το στόμα. Οι πάντες σταματούσαν για να τραβήξουν φωτογραφίες, ήταν αδύνατον να σε αφήσει αδιάφορο το θέαμα.
Οι δέσμες φωτός καταλήγουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που είναι τοποθετημένο στην κάτω πλευρά της πλατείας. Ο στολισμός είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον περσινό, που ελέω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω covid, δεν τον είχε χαρεί πολύς κόσμος.
Φέτος, λόγω εμβολιασμού, η κατάσταση είναι κατά τι καλύτερη και το θέαμα που ετοιμάζει ο δήμος αναμένεται υπέροχο. Πήραμε μια γεύση, περνώντας από την πλατεία. Άλλωστε, η Αθήνα είναι μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και διαρκώς επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Πηγή: Athens Voice.gr
Σχετικά


Υπερτουρισμός: Πέντε ευρωπαϊκοί προορισμοί όπου οι ντόπιοι δεν θέλουν τουρίστες
Σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών οδηγών Fodor’s, σε κάποιους δημοφιλείς προορισμούς οι τουρίστες δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι καθώς ο υπερτουρισμός προκαλεί προβλήματα και αντιδράσεις

Eurovision 2025: Η EBU λογοκρίνει τη συμμετοχή της Μάλτας – Αλλάζει τίτλο το “KANT”
Ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης

Πανσέληνος Μαρτίου 2025: Πότε θα δούμε το φεγγάρι του σκουληκιού
Γιατί αυτό θα είναι ένα ... «ματωμένο φεγγάρι»

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 9 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €14.99
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

43,000 ευρώ σε κοινωνικά προγράμματα και εθελοντικές οργανώσεις πρόσφερε ο Δήμος Λευκωσίας
Ο Δήμαρχος εξαίροντας το έργο που επιτελούν οι οργανώσεις επανέλαβε τη σταθερή βούληση του Δήμου να συνεχίσει να τις στηρίζει

Lidl at its best: 15 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Κύπρο
Η εταιρεία γιορτάζει την 15ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Τρία από τα ξενοδοχεία της Louis Hotels, ανάμεσα στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο στο πρόγραμμα της TUI
Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Ivi Mare, Infinity Blu και The King Jason Protaras της Louis Hotels που διακρίθηκαν στα Top 100 Βest Ηotels της TUI


Έρχεται το πρώτο έντονο κύμα σκόνης για φέτος από τη Μέση Ανατολή
Το ανατολικό/βορειοανατολικό ρεύμα αέρα που επηρεάζει την περιοχή μας, θα κορυφωθεί την Τετάρτη

Ανακαλύψαμε τον απόλυτο χειμερινό προορισμό στην καρδιά των Πλατρών
Η τέλεια απόδραση για τις κρύες μέρες στο χιονισμένο τοπίο του Τροόδους
