Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021
Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όσοι έτυχε να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, τη στιγμή που εξελισσόταν η πρόβα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων.
Από απόσταση φαινόταν ότι κάτι συναρπαστικό συμβαίνει. Κατεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας και περνώντας ανάμεσα από την φωτεινή αψίδα με αστέρια που έχει στηθεί κατά μήκος της λεωφόρου, από το ύψος του Ευαγγελισμού μέχρι το Σύνταγμα, έβλεπες φωτεινές δέσμες να χρωματίζουν τον συννεφιασμένο ουρανό.

Στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών, εκεί όπου στο βάθος ξεχωρίζει η εμβληματική μορφή του Παρθενώνα, οι μπλε δέσμες τυλίγαν τον ιερό βράχο, λες και ήταν ιδιαίτερο installation.
Οι δέσμες φωτός έρχονταν κι από τα τέσσερα σημεία του (περίπου) τετραγώνου σχήματος της πλατείας Συντάγματος, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σκηνικό που άφηνε όλους τους περαστικούς με ανοιχτό το στόμα. Οι πάντες σταματούσαν για να τραβήξουν φωτογραφίες, ήταν αδύνατον να σε αφήσει αδιάφορο το θέαμα.

Οι δέσμες φωτός καταλήγουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που είναι τοποθετημένο στην κάτω πλευρά της πλατείας. Ο στολισμός είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον περσινό, που ελέω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω covid, δεν τον είχε χαρεί πολύς κόσμος.
Φέτος, λόγω εμβολιασμού, η κατάσταση είναι κατά τι καλύτερη και το θέαμα που ετοιμάζει ο δήμος αναμένεται υπέροχο. Πήραμε μια γεύση, περνώντας από την πλατεία. Άλλωστε, η Αθήνα είναι μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και διαρκώς επιφυλάσσει εκπλήξεις.




Πηγή: Athens Voice.gr
Σχετικά
Το πιο instagrammable σημείο της Κύπρου γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο
Ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό στο χωριό
Οι δρόμοι που κλείνουν στη Λεμεσό λόγω Καρναβαλιού
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Μαζί για τον αθλητισμό και την κίνηση: Η CRIVIT και η Stefanie Graf ξεκινούν μια διεθνή συνεργασία
Σύνθημά τους το «FIND YOUR MOVE»
H Ryanair σε ταξιδεύει σε 12 καλοκαιρινούς προορισμούς, με τιμές από €14.99
Καλοκαιρινές αποδράσεις από την Πάφο με τιμές που δεν αφήνουν δικαιολογίες
Cyta: Ισότιμο ρυθμιστικό πλαίσιο με οφέλη για την κοινωνία και τον τόπο
Δήλωση Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης Cyta για την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας
Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο της «Βασίλισσας του Πάθους και της Τρέλας» στη Λεμεσό
Η συμπρωτεύουσα από χθες ζει σε ρυθμούς Καρναβαλιού
H Aegean επαναρχίζει τις πτήσεις προς έναν δημοφιλή ελληνικό προορισμό
Eπαναρχίζει το Πάφος-Αθήνα από την Aegean
Αν σκοπεύεις να κατεβείς στο κέντρο της Λεμεσού σήμερα, διάβασε αυτό
Όλες οι τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό