Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2014
Από το σκηνοθέτη της επιτυχημένης σειράς “Downton Abbey” Brian Percival, το “The Book Thief” είναι βασισμένο στο best seller μυθιστόρημα του Αυστραλού συγγραφέα Markus Zusak, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της μικρής Liesel Meminger (Sophie Nélisse), η οποία, κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία, καταφέρνει να μεταμορφώσει τις ζωές όλων των ανθρώπων γύρω της. Για τη Liesel, η δύναμη των λέξεων και της φαντασίας είναι το μοναδικό μέσο διαφυγής και ψυχαγωγίας απέναντι στα θυελλώδη και τρομακτικά γεγονότα που περιβάλλουν την καθημερινότητα, τόσο της ίδιας, όσο και των ανθρώπων που γνωρίζει. Ενώ η θηριωδία του τραγικού πολέμου γιγαντώνεται πάνω από την Ευρώπη, η Liesel αναγκάζεται να μετακομίσει στο σπίτι μιας ανάδοχης οικογένειας. Εκεί, οι νέοι γονείς της, τους οποίους μόλις γνώρισε, ο καλόκαρδος Hans (Geoffrey Rush) και η ευέξαπτη σύζυγός του Rosa (Emily Watson), τη βοηθούν να ξεπεράσει τον πρόσφατο τραγικό χαμό του αδερφού της και να ενσωματωθεί σε ένα σχετικά αφιλόξενο, νέο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον – μέσα στο οποίο, οι συμμαθητές της, της γυρίζουν την πλάτη, κοροϊδεύοντας τη μαθησιακή της αδυναμία. Με μια αμετάκλητη επιμονή και με την αμέριστη συμπαράσταση του θετού μπαμπά της, η Liesel θα παλέψει με νύχια και με δόντια προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της στο νέο χώρο. Πως; Με αφοσίωση στο στόχο της και μελέτη, νυχθημερόν, θα μάθει να διαβάζει και να ζει μέσα από τις πιο όμορφες λογοτεχνικές ιστορίες.
-
Ρίο 1-7 Πάφος
13 Ιουνίου - 19 Ιουνίου 2014
Σχετικά

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά


Drive in Cinema: Κλασικά αυτοκίνητα, θερινό σινεμά και καλοκαιρινή διάθεση στην πρωτεύουσα
Φέρε την παγωνιέρα σου και απόλαυσε την ταινία μέσα από την άνεση του αυτοκινήτου σου

Το Jurassic World Rebirth ξεπέρασε τα 750 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office – Στα ύψη και το «F1»
Το «F1» είναι πλέον η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην καριέρα του Μπραντ Πιτ, αλλά και στην ιστορία της Apple.

Αύγουστος στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια»
Οι ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025