Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2021
Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία με ισχύ από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 17:00 το απόγεμα της Τετάρτης (8/12).
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.
Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το βόρειο Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Από την Πέμπτη ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα δυτικά παράλια και στα ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ τυχόν σκόνη σταδιακά θα υποχωρήσει. Αργότερα αναμένονται χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και αργότερα, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ αναμένονται χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να καθίστανται μεμονωμένα. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, για να καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»