Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2022
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν εισρεύσει στα φράγματα 10,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ροή στα φράγματα, έστω και πιο μειωμένη, με το αρμόδιο Τμήμα να εκτιμά ότι θα εισρεύσουν συνολικά 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.
Εξήγησε ότι ο στόχος είναι να φτάσει η πληρότητα των φραγμάτων στο 75%. Πρόσθεσε ότι η συνολική ποσότητα νερού στα φράγματα φτάνει τα 164,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 56,5%.
Το φράγμα του Κούρη, που είναι και το μεγαλύτερο είναι στα 63,7 εκατομμύρια ή 55,4%, ενώ χθες δέχθηκε σχεδόν 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Επίσης, ο Ασπρόκρεμμος έφτασε το 69,3%, ενώ η μεγάλη έκπληξη για φέτος είναι στα Λεύκαρα, όπου το φράγμα φτάνει στο 87% της πληρότητάς του.
Σχετικά
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»
40 χωριά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος: Πού να μείνεις, τι να φας και τι να δεις
Αν ψάχνεις την πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία, ήρθε η ώρα να πας χωριό