Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2022
Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την Κρήτη, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.
Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο «Διομήδης» επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ωστόσο, τα σημαντικότερα και πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Ελλάδα.
Τα φαινόμενα που θα σημειωθούν στην Κύπρο θα είναι σαφέστατα χαμηλότερης έντασης, τόνισε.
Όπως είπε, απόψε και αύριο αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά τόπους έντονες.
Διαβάστε επίσης: Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και ισχυρές καταιγίδες
Συγκεκριμένα, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 06:00 είναι σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση.
Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 22:00 το βράδυ, ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο να ανανεωθεί όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.
Δείτε την πορεία του χαμηλού βαρομετρικού στο πιο κάτω βίντεο πατώντας το «Play»
Σχετικά
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»
40 χωριά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος: Πού να μείνεις, τι να φας και τι να δεις
Αν ψάχνεις την πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία, ήρθε η ώρα να πας χωριό