Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2022
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει παροδικά την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα, τοπικά, κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπική, ελαφρά κυρίως, χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα συντηρείται παγετός.
Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά, κυρίως στα βόρεια, θα δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά ελαφρές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στο ανατολικό μισό του νησιού μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε δυτικές υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.
Την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή από νωρίς το απόγευμα και μετά αναμένεονται λίγες, ελαφρές κυρίως, βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Το Σάββατο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.
Σχετικά

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.