Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022
Συγκεκριμένα, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να μας επηρεάσει την Κυριακή και τη Δευτέρα σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθη Νικολαΐδη.
Το δεύτερο κύμα, αναμένεται να μας επηρεάσει την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Πρόκειται για ψυχρή αέρια μάζα, που θα δώσει βροχές, χιονοπτώσεις αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.
Χιόνια αναμένεται να πέσουν και στα ημιορεινά, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά.
Δείτε live την εξέλιξη του καιρού πατώντας το Play
Αναλυτικά ο καιρός
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Τοπικά, στα ορεινά, θα επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ είναι πιθανό κατά τόπους να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αλλά και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά, με τα φαινόμενα να γενικεύονται αργότερα και σε άλλες περιοχές. Από το βράδυ κυρίως και μετά θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι κυρίως και μετά τα φαινόμενα περιορίζονται ενώ χιονόπτωση αναμένεται το απόγευμα και το βράδυ τοπικά και στα ημιορεινά. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται σε ορισμένες περιοχές μεμονωμένες βροχές καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Κατά διαστήματα ελαφρά χιονόπτωση θα σημειώνεται τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο παραμένοντας γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση στη θερμοκρασία και πτώση τη Δευτέρα, για να κυμανθεί τη Δευτέρα αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 37 εκατοστά.
Σχετικά
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
Το 2026 μας επιφυλάσσει επίσης τρεις υπερπανσελήνους
Αυτός είναι ο κορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός στον κόσμο για το 2026
Η Καραϊβική στην κορυφή του κόσμου, με αυξανόμενο τουρισμό και παραλίες παγκόσμιας κλάσης
Αυτή είναι η πιο πολυτελής πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς
Η Πόλη του Φωτός κατακτά την κορυφή ως ο πιο εκλεκτός τόπος διαμονής στον κόσμο
Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από χθεςμ 1η Ιανουαρίου ενέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου
Συννεφιασμένος ο καιρός με ενδεχόμενο παγετού στα ορεινά - Στους μείον 2 τη νύχτα
Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2025
Οι αθλητές θα τιμηθούν στην κορυφαία αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο
Το Κιριμπάτι η πρώτη χώρα που υποδέχτηκε το νέο έτος – Ο πλανήτης μετρά αντίστροφα για το 2026, δείτε live
Η ατόλη Κιριτιμάτι –γνωστή και ως Νήσος των Χριστουγέννων– υποδέχθηκε επίσημα το 2026
Το φράγμα στο Πέρα Πεδί υπερχείλισε και οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές (βίντεο)
Οι βροχές των τελευταίων ωρών ξεχειλισαν το φράγμα της ορεινής Λεμεσού
Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή θέματα του checkincyprus.com για το 2025
Τι διάβασαν οι αναγνώστες περισσότερο από τον νούμερο ένα οδηγός διασκέδασης στην Κύπρο τη χρονιά που φεύγει
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος- Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Παίρνει μορφή το νέο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία (εικόνες)
Το κτίριο αρχίζει να αποκτά το τελικό του σχήμα, όπως φαίνεται από τις εικόνες