Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022
Το μέτρο «μένω και κάνω τεστ» αν είμαι στενή επαφή, επιχειρήθηκε αρχικά να εφαρμοστεί στα σχολεία, για να επεκταθεί ως φαίνεται και στον γενικό πληθυσμό.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας είπε πως αν πετύχει το μέτρο test to stay, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα στα σχολεία, υπάρχει σκέψη να υιοθετηθεί και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας.
Εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επιστήμονες την ερχόμενη Τετάρτη να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο και στην ευρύτερη κοινωνία, εξηγώντας πως γίνονται σκέψεις να υιοθετηθεί το μέτρο σε ιατρικό προσωπικό και στα σώματα ασφαλείας.
Μιλώντας για το θέμα ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης εξήγησε ότι γίνονται πιλοτικά κάποιες προσπάθειες για να δούμε αν θα δουλέψει το μέτρο αυτό. Φιλοξενούμενος στο κρατικό κανάλι το πρωί της Παρασκευής είπε ότι για να δουλέψει το εν λόγω μέτρο θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι με υπευθυνότητα. «Είναι προαιρετικό μεν, αλλά θα έχουμε πρόβλημα από όλους. Αν κάποιοι αρνηθούν να το κάνουν θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Είναι κατανοητές οι ανησυχίες», είπε.
Ο δρ.Καραγιάννης είπε πως είναι επικίνδυνη η ανάγνωση του ιού αυτού ως γρίπη. Υπάρχουν όπως εξήγησε στοιχεία από τις ΗΠΑ που λένε ότι ναι μεν η Όμικρον έκανε τον κύκλο της, αλλά υπάρχει η Δέλτα και λένε ότι μόλις κάνει τον κύκλο της η Όμικρον είναι πιθανό να έχουμε μια ανάκαμψη και να έχουμε επέλαση του κύματος της Δέλτα. «Υπάρχει κενό ανεμβολίαστων ατόμων, άλλων που δεν έχουν εμβολιαστεί και άλλων που έπεσε η ανοσία τους», εξήγησε ο δρ.Καραγιάννης.
«Καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί, να χαλαρώσουν κάποια μέτρα ίσως προς το τέλος του μήνα να αρχίσει η συζήτηση. Μέτρα όπως η χρήση μασκών θα ήταν άκρως ανεύθυνο να φύγουν.
Η Όμικρον προκαλεί συχνές επαναλοιμώξεις. Προκαλεί μεν ανοσία αλλά όχι ικανή για να αποτρέψει επαναμόλυνση», ανέφερε.
Σχετικά
Η Πρεσβεία του Ισραήλ παρουσιάζει την ψηφιακή έκδοση «Όταν η Αφροδίτη συνάντησε τον βασιλιά Δαυίδ»
Η εκδήλωση σηματοδότησε τόσο την επίσημη παρουσίαση της έντυπης έκδοσης όσο και την κυκλοφορία της σε νέα ψηφιακή μορφή
Η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» φωτίζει τον ουρανό
Πότε κορυφώνεται η εντυπωσιακή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου
Το PlayPlanet άλλαξε επίπεδο: Η νέα cosmic εποχή του απόλυτου προορισμού διασκέδασης
Ο Γενικός Διευθυντής του PlayPlanet, Ραφαήλ Χατζημιτσής, μιλά για την εξέλιξη του χώρου, τη νέα εμπειρία που προσφέρει και τα σχέδια για το μέλλον.
To σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος – Βροχερό σκηνικό από την Κυριακή
Μόλις ανακοινώθηκε ο Βασιλιάς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού για το 2027
Άνθρωπος με βαθιά αγάπη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι και ενεργή παρουσία στον θεσμό εδώ και χρόνια, ο Σπύρος αποτελεί μέλος της μεγάλης καρναβαλίστικης οικογένειας της πόλης
Ποια είναι τα 3 εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτώ στο Λονδίνο;
Τρεις διαφορετικές γαστρονομικές στάσεις αποκαλύπτουν το Λονδίνο μέσα από γεύσεις, γειτονιές και ιστορίες.
Ξεκίνησαν οι πτήσεις Λάρνακας-Μαδρίτης με τη Wizz Air
Επιπλέον, η Wizz Air άνοιξε φέτος τις πόρτες της Ακαδημίας Πιλότων της (WAPA) στους Κύπριους
Αυτή είναι η πιο «ευτυχισμένη» πόλη για διακοπές στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
Εννέα ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στο top 10 των πιο ευτυχισμένων πόλεων για διακοπές στον κόσμο, ανάμεσά τους και η Αθήνα.
Η Lidl Κύπρου επενδύει στους ανθρώπους της και δημιουργεί την πρώτη γενιά Stores Co-Managers
Είκοσι δύο μέλη του #teamlidl ολοκλήρωσαν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης για να αναλάβουν έναν νέο, κομβικό ρόλο στα καταστήματα της εταιρείας.
Στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε 9 επιστημονικά πεδία
Στις θέσεις 76 –100 παγκοσμίως στο πεδίο Αυτοματισμού και Ελέγχου, άνοδος στη Φυσική, παρουσία της Κλινικής Ιατρικής και σταθερά ισχυρές επιδόσεις σε σειρά επιστημονικών πεδίων
Άγιος Σωζόμενος: Το ερειπωμένο χωριό στη Λευκωσία και η θρυλική ιστορία του
Το εγκαταλελειμμένο χωριό του Αγίου Σωζόμενου, κοντά στη Λευκωσία, έχει ερειπωθεί από το 1964 και μεγάλο μέρος του βρίσκεται στη Νεκρή Ζώνη.
Βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυροί άνεμοι - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: