Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2022
Μπορεί στο μυαλό μας η Τσικνοπέμπτη να είναι μια ημέρα συνυφασμένη με τα κρεατικά, στην πραγματικότητα όμως το λεγόμενο «τσίκνισμα» δεν αποτελεί αποκλειστικότητα των κρεατοφάγων. Μάλιστα, το «τσίκνισμα» είναι απλά μια τεχνική ψησίματος που απαιτεί το «κάψιμο» του φαγητού, δηλαδή το λίγο παραπάνω ψήσιμο μέχρι να καβουρδιστεί και να βγάλει τη γνωστή σε όλους μας «τσίκνα».
Αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα με την ίδια τεχνική, μπορούμε να τσικνίσουμε με vegan επιλογές, όπως είναι τα vegan μπιφτέκια, vegan λουκάνικα ακόμα και … vegan σουβλάκι -που πιστέψτε μας είναι πεντανόστιμα!
Πιο κάτω, σου δίνουμε 2 πολύ καλές προτάσεις για να απολαύσεις την ημέρα, με vegan επιλογές!

Vegan Tsiknopempti με platter από το Grab
Στον πολύ γουστόζικο χώρο του Grab, του artisan bakery της Λεμεσού με τη (healthy) φιλοσοφία και τα προϊόντα του, θα πας αν θέλεις να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη με τον πιο υγιεινό τρόπο! Εδώ λοιπόν θα φροντίσουν για το μεσημεριανό με τους συναδέλφους ή τους φίλους, ετοιμάζοντάς σου μια πιατέλα γεμάτη vegan καλούδια! Μία πεντανόστιμη επιλογή από λιχουδιές χωρίς κρέας, όπως από ζουμερό gyro wraps, νόστιμα και ζουμερά λουκάνικα λαχανικών, κεφτεδάκια από φυτικές πρωτεΐνες , τραγανά golden (chick-free) nuggets, vegan σάλτσες, ντιπ και σπιτικά μπαστουνάκια λαχανικών. Προγραμματίστε εκ των προτέρων και προ-παραγγείλετε το.
(25772266) Λεμεσός.

'Tsiknopempt' BBQ Night στο Elysian - Plant Based Kitchen Bar
Το “Elysian – Plant Based Kitchen Bar”, το πρώτο 100% χορτοφαγικό εστιατόριο της Λευκωσίας, που αποδεικνύει στην πράξη ότι η vegetarian κουζίνα παρά τους περιορισμούς της μπορεί να είναι εξίσου ή ακόμα και πιο γευστική από τις πιο παραδοσιακές κουζίνες, γιορτάζει την Tsiknop;empth όπως μόνο αυτό ξέρει και μπορεί! Διοργανώνει λοιπόν ένα BBQ night, στο οποίο θα σερβίρονται μία πιατέλα (€18) με νόστιμες εναλλακτικές επιλογές (αντί κρέατος), όπως λουκάνικα, φιλέτα και μπιφτέκια σε vegan εκδοχή! Στο τέλος, υπόσχονται και μία λαχταριστή έκπληξη! Μπορείς επιπλέον να δώσεις την παραγγελία σου για take away ή delivery.
(22 004343) Διαγόρου 15. Κρατήσεις απαραίτητες.
Σχετικά
H Λευκωσία απολαμβάνει BBQ από τον Jeffrey Hoffens στο υπέροχο COOKNOOK
Το σκηνικό; Καπνός, φωτιά, λαχταριστές μυρωδιές και το πάθος για καλό ψήσιμο
Κυπριακό ξενοδοχείο στη λίστα με τα κορυφαία διεθνώς στην εμπειρία πρωινού
Διεθνής Διάκριση για το Hilton Nicosia, στην Έγκωμη!
Η νέα καφετέρια της Λευκωσίας, θα λειτουργεί από νεαρούς ενήλικες με αυτισμό
Η πρώτη κυπριακή επιχείρηση κοινωνικού έργου, η οποία έχει στο επίκεντρό της την κοινωνική ένταξη
Το Οινοποιείο Βλασίδη τολμά να πειραματιστεί με εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες
Το αποτέλεσμα είναι η κυπριακή εκδοχή του Ασύρτικου της Σαντορίνης και του Αγιωργίτικου της Νεμέας
ARARAT- The Signature Collection: Εκεί όπου τα Χριστούγεννα αποκτούν γεύση, λάμψη και μαγεία
Εδώ γράφεται η χρυσή σελίδα των φετινών γιορτών: στο ARARAT.
25 στάσεις για χειμερινές αποδράσεις και αυθεντικό φαγητό στην κυπριακή ύπαιθρο
Ανακαλύψτε χωριά, ταβέρνες και κρυμμένες γωνιές που μεταμορφώνονται σε ιδανικούς χειμερινούς προορισμούς
Ένα δείπνο. Δύο κορυφαίοι σεφ. Τρία αστέρια Michelin
Ο βραβευμένος σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους υποδέχεται στην κουζίνα του τον αστεράτο σεφ Jacob Jan Boerma
Από το French Depot στο Wine & More: Η ιστορία πίσω από μία οινική επιτυχία
O ιδρυτής Christophe Chaillou και ο γιος του Raphael, μιλούν για την πορεία, τις προκλήσεις, την εξέλιξη του κυπριακού κοινού και το όραμά τους για το μέλλον.
Δοκιμάσαμε το νέο Amano Kitchen Bar: η Λευκωσία αποκτά τη δική της σύγχρονη μεσογειακή ταυτότητα
Το αγαπημένο city spot επιστρέφει με μεσογειακή κουζίνα, νέα φιλοσοφία και υπογραφή Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλου
O Tσιάκκας κατεβαίνει στον Κασκαντέρ στα Λύμπια
Για κουβέντα, κρασιά, παλαιωμένη ζιβανία και Κουμανταρία
Salt & Fire: Εκλεπτυσμένη γιορτινή εμπειρία με μοναδικά Festive Menus
Tο ιδανικό σκηνικό για ξεχωριστές στιγμές.
Το νέο street food που μόλις έκανε την εμφάνισή του, μας έρχεται από τρεις ηθοποιούς που αγαπούν το burger όσο εμείς
Ο Μιχάλης Αναγιωτός, ο Χάρης Αριστείδου και ο Νικόλας Κουρουζίδης μάς συστήνουν το μπεργκεράδικό τους!