Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2022
Το θέατρο Ανεμώνα θα παρουσιάσει το βιογραφικό έργο της Ιρένε Μαραντέι για τη ζωή και το έργο της εμβληματικής ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη “Εγώ, η Ελένη Παπαδάκη” στη Λάρνακα για μία μόνο παράσταση, στο Θέατρο Σκάλα, την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 20:00. Την παράσταση υπογράφει ο Αντρέας Τηλεμάχου.
Το έργο παρά τη θεατρική του μορφή, βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε ενδελεχή έρευνα της συγγραφέως κάθε διαθέσιμου στοιχείου για τη ζωή και το έργο της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του μεσοπολέμου. Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία κάτω από το μικροσκόπιο της Μαραντέι, μαζί με όλη της την εμπειρία στη συγγραφή βιογραφιών για το θέατρο, οδήγησαν σε αυτό το σημαντικό έργο με προοπτική να φωτίσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της και να βγάλει από τη σχετική λήθη αυτήν που, αν είχε ζήσει, θα είχε δικαιωματικά τη θέση της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού του 20ου αιώνα αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας της – καθηλωμένοι – απλοί θεατές, ειδήμονες και αντίζηλοι, θαύμαζαν την τέχνη της στον υπέρτατο βαθμό.
Με φόντο οδυνηρές για την Ελλάδα περιόδους- Κατοχή και Δεκεμβριανά-το έργο παρακολουθεί και ταυτίζεται με τον συνεχή αγώνα της Ελένης Παπαδάκη να παραμείνει συνεπής στις αρχές της στωικότητας της παρά την αποθάρρυνση, τον φθόνο και όλο τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε. Σκοπός, να ζωντανέψει στους θεατές εκείνη η ιδιαίτερη γυναίκα και χαρισματική καλλιτέχνις που κυριάρχησε στην ελληνική σκηνή τα δίσεκτα χρόνια του πολέμου και της κατοχής, μια πληθωρική και αντισυμβατική προσωπικότητα με τις αρετές και τα ελαττώματα της, που-γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία-αξίζει να της αφιερωθεί ένα θεατρικό έργο!
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σκηνοθεσία:Αντρέας Τηλεμάχου, Σκηνικά-Κοστούμια:Σόσε Εσκιτζιάν, Φωτιστικός σχεδιασμός:Βασίλης Πετεινάρης, Visual designer-Video art:Άννα Φωτιάδου, Μουσική επιμέλεια:Αντρέας Τηλεμάχου, Εικαστική διεύθυνση:Αντρέας Τηλεμάχου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Μιχαήλ,Αστέρω Κυπριανού,Γιάννα Λευκάτη,Μαρία Φιακά,Νικόλας Πέτρου,Σταύρος Πατσιάς,Ηλίας Ανδρέου,Τώνης Ιακωβίδης και ο Μαρίνος Ξενοφώντος. Συμμετέχουν: Χρύσα Συμεού, Χρυστάλλα Γεωργίου, Μιχάλης Άσπρος.
Ευχαριστίες στον κο Βαρνάβα Κυριαζή για την οπτικογραφημένη συμμετοχή.
Χειρισμός οπτικοακουστικού υλικού:Αχιλλέας Μουσκής, Βοηθοί Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου:Μόνικα Χατζηβασιλείου&Άννη Βασιλείου,Βοηθός videoartist:Χρυσάνθη Δημητρίου,Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού:Martin Mason,Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη,Γραφικά: Θεοδώρα Πέτρου. Φωτογραφίες:Παντελής Χατζημηνάς
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ONLINE ΑΠΟ ΤΗ SOLDOUT TICKETS ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ STEPHANIS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ. 70007721 *Η προσέλευση για τις παραστάσεις εκτός έδρας αρχίζει στις 19:15.
**Στην παράσταση θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού με βάση τα ισχύοντα διατάγματα.
-
Παττίχειο Θέατρο Σκάλα (πρώην Αττικό)
03 Μαρτίου 2022
Σχετικά

Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Με τεχνικές του αφηγηματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική επί σκηνής εκτελεσμένη από τους ίδιους τους ηθοποιούς της παράστασης

Το ΘΕ.ΠΑ.Κ παρουσιάζει την κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, Ο Φιάκας
Η κωμωδία παρουσιάζεται ξανά, μετά από 26 χρόνια, αναβιώνοντας μία παράσταση που αποτέλεσε, το 1999, τη δεύτερη θεατρική παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Βασίλης Παπαβασιλείου
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης, μεταφραστής, ηθοποιός και δάσκαλος Βασίλης Παπαβασιλείου, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο του ελληνικού θεάτρου.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Νέα ημερομηνία για την παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη
Αλλαγή ημερομηνίας παραστάσεων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής «Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι προτιμάτε» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη

Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει στην Κύπρο την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή
Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Τάρλοου και με μια εξαιρετική διανομή πρωταγωνιστών

Ζήσε τη διαχρονική τραγωδία "Αντώνιος και Κλεοπάτρα" στο Κούριον
Στο συναρπαστικό σκηνικό του αρχαίου αμφιθεάτρου

Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή στην Κύπρο με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη μιλούν ιταλικά και εμφανίζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2025

Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Μεταφράσεις» του Μπράιν Φρίελ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη Patrick Myles και τον συνεργάτη σκηνοθέτη της παραγωγής Ανδρέα Τσέλεπο, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα

Ανδρέας Αργυρίδης: Δύσκολες ώρες για τον δημοφιλή Κύπριο ηθοποιό
Υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο

Το θεατρικό έργο WIN-WIN επιστρέφει με δύο επιπλέον παραστάσεις στο Κτήριον 53
Ένα ψυχολογικό δράμα των Στέλιου Θεοχάρους και Χριστίνας Βραχίμη