Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2022
Ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από το Σάββατο, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο, αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, ενώ σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως σε περιοχές νοτίως του Τροόδους καθώς και στα ορεινά όπου θα σημειωθεί και χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από το Σάββατο. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 46 εκατοστά.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και νωρίς το απόγευμα τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και αρχικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή, αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού όπου και αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, με τα φαινόμενα το απόγευμα να περιορίζονται στο ανατολικό μισό του νησιού. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο, αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, ενώ σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως σε περιοχές νοτίως του Τροόδους καθώς και στα ορεινά όπου θα σημειωθεί και χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Κυριακή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα