Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2022
Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η Μαρία Κολλιού, η οποία μίλησε για τη ραγδαία αύξηση των καθημερινών λοιμώξεων αλλά και για τις αλλαγές που εισηγούνται οι επιδημιολόγοι.
Οι χαλαρώσεις/αλλαγές στον τρόπο επιτήρησης της πανδημίας πήραν παράταση για 2 βδομάδες αφού θα πρέπει να τεθεί υπό παρακολούθηση η επιδημιολογική εικόνα. Ο παράγοντας που θα καθορίσει τις αλλαγές και θα ανάψει το πράσινο φως είναι ο ρυθμός εισαγωγών ασθενών στις ΜΕΘ.
Λιγότερα τεστ, πιο στοχευμένα και ταυτόχρονα τεστ στα νοσοκομεία για γρίπη και covid19 είναι μερικές από τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων οι οποίες αναμένεται ότι θα εφαρμοστούν σε 15 μέρες.
«Σημασία έχει πόσο επηρεάζονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ. Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι αλλά δεν έχουμε αύξηση στους διασωληνωμένους. Παρόμοιο φαινόμενο καταγράφεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», είπε η δρ.Κολιού.
«Συζητήθηκαν οι χαλαρώσεις. Κάποιοι συνάδελφοι είπαν ότι θα πρέπει να γίνουν χαλαρώσεις προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος επιτήρησης δεδομένου ότι δεν αυξάνονται οι διασωληνώσεις.
Αν σε 2 βδομάδες δεν έχουμε αύξηση στις ΜΕΘ τότε θα έχουμε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε σε αλλαγή του τρόπου επιτήρησης. Θα έχουμε λιγότερα τεστ, πιο στοχευμένα, μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», ανέφερε.
Η εποχιακή γρίπη τέλος Μάρτη αρχές Απρίλη εξαφανιζόταν. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα επειδή χαλάρωσε ο κόσμος, είπε η δρ.Κολιού. «Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα έχουμε αυτό το θέμα.
Είναι καλά να μην υπάρξει συλλοίμωξη, γρίπης και covid19. Για να προσέξουμε θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα μας, μάσκα, αποστάσεις και αερισμό των χώρων», σημείωσε.
Δεν υπάρχει τρόπος να διαχωριστεί η γρίπη από τον covid19, επεσήμανε η δρ.Κολιού. Είπε όμως ότι υπάρχουν τεστ που ελέγχουν τι ακριβώς έχει ο ασθενής. «Έγινε εισήγηση να εφαρμοστεί αυτό το τεστ στα κρατικά νοσηλευτήρια. Ελέγχει RSV, COVID19, Γρίπη Α και Β», είπε.
Πηγή: Sigma Live
Σχετικά

Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες